A P3 szerint a T-Mobile-é a leggyorsabb letöltés a mobilinterneten

MTI Sajtóadatbank, 2011. június 2. 09:44

A független, német P3 Communications mérnöki iroda legfrissebb tanúsítványa szerint a letöltési sebesség a T-Mobile-nál a legnagyobb a magyar mobilszolgáltatók közül.

A Magyar Telekom szerdai közleménye idézi Király Istvánt, a cég vezérigazgató-helyettesét, aki kifejti: a P3 legújabb, a T-Mobile számára készült mérése meglehetősen nagy mintán, országszerte 68 városra kiterjedően, több szempont alapján vizsgálta a magyar szélessávú mobilhálózatokat.

 A közlemény szerint ennek eredményeként a T-Mobile is rendelkezik a P3 azon tanúsítványával, miszerint a leggyorsabb letöltési sebességet kínálja ügyfeleinek.

 Király István az MTI-nek elmondta: a P3 azonos módszertan alapján a Telenor és a Vodafone hálózatát is megmérte, s eredmények összevetése alapján jutott erre a következtetésre.

 A Magyar Telekom közölte azt is, hogy fenntartják azt a véleményünket, hogy a szolgáltatók közötti, a mobilinternet sebességére vonatkozó hiteles kommunikációt kizárólag egységes, a szolgáltatók által egyeztetett közös módszertan szerinti mérésekre szabad alapozni.

 A Vodafone Magyarország és a Magyar Telekom között még az év elején robbant ki a vita arról, hogy melyiküké a gyorsabb hálózat. Akkor a Vodafone azt állította hirdetéseiben, hogy övé a leggyorsabb internetes hálózat. Ezt a konkurens Magyar Telekom kétségbe vonta, s eljárást kezdeményezett a Gazdasági Versenyhivatalnál. A hivatal még nem döntött az ügyben. A vita kirobbanásakor a Vodafone is elismerte, a P3 független.

 A Vodafone az MTI érdeklődésére szerdán közölte, örülnek annak, hogy a T-Mobile elismerte a P3 illetékességét, s ezáltal a tavaly novemberi kutatás eredményét is, amely szerint akkor a Vodafone hálózata bizonyult a leggyorsabb a le- és feltöltési sebességűnek.

 A mobilszolgáltatók számára az utóbbi években egyre fontosabb lett a mobilinternet, mivel a beszédátvitelben már nincsenek nagy üzleti lehetőségek.

 Az elmúlt hónapokban mindhárom mobilszolgáltató jelentős hálózati fejlesztéseket jelentett be: a Telenor és a kínai szállító, a ZTE Corp. tavaly augusztusban közölte, hogy a kínai cég mobilhálózati berendezéseket szállít, és negyedik generációs LTE hálózatot épít ki a Telenor Magyarországnak.

 A Vodafone Magyarország az idén márciusban közölte, hogy a szintén kínai Huawei szállít berendezéseket hálózatának fejlesztéséhez, aminek eredményeképpen még gyorsabb szélessávú internetet nyújt majd ügyfeleinek.

 A Magyar Telekom és az Ericsson pedig május elején közölte, hogy szupergyors mobilinternet-hálózatot építenek ki. A cégek a fejlesztésre költött konkrét összegeket nem közölték, de azok egyenként is több tízmilliárd forintba kerülnek.

 A fejlesztések összhangban vannak az unió és a kormány elképzeléseivel is, miszerint a magyar piacon 2013-ra 100 százalékos alapszintű szélessávú lefedettség jön létre, majd 2014-ben további 1 millió, ennél jobb minőségű új generációs hozzáférés is lesz.

 Az Új Széchenyi Terv is támogatja az infokommunikációs fejlesztéseket: 2011-2013 között 12 milliárd forint forrást tartalmaz ilyen célokra, amelyek eredményeként 600 ezer lakoshoz, 15 ezer vállalkozáshoz és 2 ezer közintézményhez juthat el a szélessávú internet.

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59