Intel-processzorok a telefonokban?

Vértes János Andor, 2011. február 16. 11:57

Az Intel látszólag kimarad a nagy a mobil üzletből: miközben a PC-k virágkorát az x86-os processzorok és azok utódai - Pentium, Xeon, Core, Atom - jellemzik, a mobiloknál a Qualcomm, a Texas Instruments és társaik dominálnak, az Intel mintha kimaradna a nagy üzletből. - Nem sokáig - jelentette ki mai előadásán a barcelonai Mobile World Congress rendezványen Paul Otellini, az Intel vezérigazgatója. - Még az idén megjelennek az Intel-processzoros okostelefonok - tette hozzá. 

Az Intel ha nehezen is, de be kellett lássa, hogy a következő néhány évben nem lesz egy olyan univerzális informatikai eszköz, ami mindent helyettesít, az emberek akarnak PC-t is, tabletet is, mobilt is, és az Intel nem kíván kimaradni egyik üzletből sem, alkalmazkodni kell az igényekhez.

Az Intel leginkább a biztonsági területeket véli olyannak, ahol van keresnivalója a mobil világban. Energiatakarékosabb processzorok is kellenek, de az nem elég, a biztonság lesz a legfőbb kérdés, a többi csak hozzáadott érték. Ugyancsak fontos terület lehet még az, hogy a különböző képernyők össze legyenek kötve, lehetőleg vezeték nélkül, s erre kínál megoldást a WiDi, az Intel Wireless Display technológia. 

Otellini szerint persze nem csak a processzor, a biztonság és a vezeték nélküli kapcsolat a nagy üzlet, ha ő valamibe invesztálni ami gyors megtérülést hozhat, az nem lenne más, mint az akkumulátorok. "Nem elég a lithium-ion, szilicium bázison kell nagyobb kapacítású, hosszabb élettartamú táp, aki ebbe fektet, megcsinálhatja a szernecséjét!" - mondta az Intel vezére.
 

 

 

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jövőálló Akadémia: A Samsung elindította az építkezést

Zajlanak a Samsung által elindított Jövőálló Akadémia kampuszának digitális munkálatai a Minecraft felületén. A program versenyre, játékra, kedvenc gamer influenszereikkel közös gondolkodásra hívja az Alfa és a Z generáció*  tagjait. 

2024. június 7. 19:25

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Zsibvásárról a Vaterára: így lehet sikeres bizniszt építeni a régiségekre egy online piactéren

Fillérekért megvásárolt zsibvásáros kincsekből jól menő online vállalkozást felépíteni nem lehetetlen, ezt igazolja a Sandi Antik története is. A Vatera a régiségekkel foglalkozó házaspár tapasztalatait gyűjtötte össze, hogy segítse a bolhapiacozókat az online értékesítésben. A siker érdekében érdemes jól tájékozódni, hiszen az egyes korszakok, művészeti stílusok és fémjelzések mellett akár még az időjárás is fontos szerepet játszhat az eladások alakulásában.

2024. június 7. 13:20

3+1 tévhit: ezek a légkondicionálókkal kapcsolatos legnagyobb mítoszok

Gyakorlatilag beköszöntött a nyár, így egyre többen nyúlnak a légkondicionáló távirányítójához, hogy kellemessé tegyék otthonuk hőmérsékletét. A klímák megfelelő, egészségünk és pénztárcánk szempontjából is optimális használatát azonban még mindig számos tévhit gátolja – az LG most összegyűjtötte és meg is cáfolja a legnépszerűbb városi legendákat.

2024. június 7. 11:46

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47