Az Apple újabb területre merészkedhet: az NFC révén jöhetnek a pénzügyi szolgáltatások

primhirek, 2011. január 26. 21:54

A Bloomberg értesülései szerint a következő generációs iPhone-ban és iPad-ben megjelenik az NFC (Near Field Communication) technológia, amely lehetővé teszi a közeli (10 centiméter távolságra lévő) eszközökkel a kommunikációt, és erre építkezve megfelelő szoftverrel akár a mobil fizetést, gépkocsink vagy lakásunk kinyitását, az azonosítást mondjuk a számítógépünk előtt vagy a munkahelyünkön, a gyors adatcserét különféle készülékek között és még számos hasonló hasznos szolgáltatást.

Az elektronikus fizetés a legegyszerűbben az iTunes piacterén keresztül valósulhat meg, egyrészt, mert sokaknak van iTunes egyenlege (ami működhet egyfajta prepaid kártyaként), másrészt, mert  az Apple zene- és szoftveráruháza felhasználók millióinak adatait (köztük bankkártya információit) is tartalmazza, s miután az NFC-n keresztül a pénztárgép jelezte a fizetendő összeget az iPhone-nak, egy megfelelő alkalmazásban jóvá lehetne hagyni a bankkártyánk megterhelését.

Ha ezek az értesülések igaznak bizonyulnak, akkor az Apple újabb jelentős árbevételre tehet szert: az alkalmazásokat faló hardvereszközök megalkotás majd a szoftver-fejlesztők és szoftverfogyasztók piacterének megteremtése után akár minden kereskedelmi pénzforgalmat átterelhet saját szolgáltatásán...

 

Kulcsszavak: Apple iPhone iPad e-pénz NFC

hirek.com ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Először szerzett aranyérmet magyar csapat a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Az idén Szíria által rendezett Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpia (IIOT) világversenyt a miskolci Földes Ferenc Gimnázium diákjai nyerték meg a tíz résztvevő csapat közül. A világverseny előkészületeihez is jelentősen hozzájárult Magyarország, hiszen az idei versenyre kiválasztott feladatok kétharmadát magyarok állították össze.

2024. május 16. 09:55

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38