Intel csúcs az oktatásért - Fókuszban a projektalapú tanulás támogatása

forrás Prim Online, 2010. október 24. 12:09

Bukarestben befejeződött az Intel 7. Nemzetközi Oktatási konferenciája, ahol a világ számos országából érkező oktatáspolitikusok, tanárok és a nemzetközi sajtó előtt bemutatták a több európai és közel-keleti nyelvre lefordított, új Intel Teach - Elements tanárképzési programot.

A román fővárosban tartott Intel Oktatási konferencián résztvevő, közoktatásért felelős döntéshozók és szakemberek azt vitatták meg, hogy miként segítheti a technológia a pedagógusok munkáját annak érdekében, hogy a diákok jobban megállják helyüket a globális munkaerőpiaci versengésben.

Az Intel a találkozón bejelentette, hogy - a korszerű oktatási rendszerek elkötelezett támogatójaként, - 2010 utolsó negyedévével kezdődően az Intel Teach – Elements tanárképző kurzusok francia, német, olasz, portugál, román, orosz és török nyelven is elérhetők lesznek.

A konferencia nyitó eseményeként Daniel Funeriu, a Román Köztársaság oktatási minisztere és Dr. Thomas H. Osburg az Intel európai igazgatója egy megállapodást írtak alá, amelynek keretében 60.000 romániai pedagógus képzését kezdik meg az Intel Teach rendszerben.

„Az új Intel Teach képzések mindenben megfelelnek a korszerű oktatási rendszerekkel szemben  megfogalmazott stratégiai célkitűzéseknek: azonnal elérhető, kompakt és interaktív tartalmakat biztosítanak a korszerű,  21. századi projekt-alapú oktatáshoz.” - nyilatkozta Danny Arati, az Intel európai oktatási igazgatója.

Az Intel Teach – Element új kurzusai tömören és rendkívül hatékonyan ismertetik meg a pedagusokat az olyan modern oktatási eszközökkel és módszerekkel, mint a projekt-alapú tanulás, a 21. századi számonkérés-értékelési megoldások, vagy a Web 2.0 alapú kollaboráció lehetőségei. Az Intel Teach e-learning képzések előnye, hogy az egyébként elfoglalt pedagógusok is gyorsan és hatékonyan fejleszthetik ismereteiket, azonban a platform használható kontakt kurzus esetén is.

A sorozat első moduljában, amely a projekt-alapú tanulásról szól, a pedagógusok elsajátítják, hogyan építhetik be ezt a módszert a modern oktatásba. A képzés 5 egységében a résztvevők először általánosságban majd konkrétan is megismerik a projekt-alapú tanulás módszertanát és annak tervezési, monitorozási eszközeit.

Az Intel a jövőben  szeretné további közép- és kelet európai országok nyelvén elérhetővé tenni az Intel Teach – Elements kurzusait - mondta Danny Arati, aki szerint „A globális versenyben egyre sikeresebben szereplő közép- és kelet európai régió országainak is olyan oktatási rendszerekre van szüksége, amely megfelel a tudásalapú társadalom mai és holnapi kihívásainak.”

Az Intel oktatási csúcstalálkozóját, amelyet immár hetedik alkalommal rendeztek meg – most először tartották a közép- kelet európai régió egyik országában.

Az Intel Teach Elemens programról további információk a www.intel.com/education/elements oldalon találhatók.  

Forrás: IOT.hu - Az IKT hírportál

Kulcsszavak: Intel oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Digitális gyermekvédelmi konferenciát szervezett az NMHH és az ELTE

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé, hogy a bántalmazás önkéntes bejelentése és a monitorozási kötelezettség közösen segítse a gyermekek védelmét az online térben. Többek között ez is elhangzott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) támogatásával, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar által a gyermekek online bántalmazása elleni védekezésről szervezett konferencián.

2024. május 15. 19:31

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A világ 600 legjobb fiatal egyeteme közé került a Széchenyi-egyetem

Az 501–600. helyen szerepel a győri Széchenyi István Egyetem azon a ranglistán, amelyet a Times Higher Education (THE) május 14-én tett közzé a világ legjobb fiatal egyetemeiről. Az intézmény újabb sikere mögött erősödő kutatási teljesítménye, valamint szoros ipari és nemzetközi kapcsolatai állnak.

2024. május 15. 14:33

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38