Online természettudományos vetélkedő középiskolásoknak

MTI Sajtóadatbank, 2010. október 13. 11:20

A Magyar Innovációs Szövetség ifjúsági programja, a THE (Tudományos Hasznos Emberi) második alkalommal hirdette meg a TeHEtséges vagy? Bizonyítsd online természettudományos versenyét, amelynek keretében az ország ezer középiskolájának csapatai mérhetik össze a tudásukat.

A verseny fővédnöke Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, védnökei Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Gloviczki Zoltán, a nemzeti erőforrás minisztérium közoktatási helyettes államtitkára. A zsűri elnöke Bendzsel Miklós, a Magyar Szabadalmi Hivatal elnöke.

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye szerint a www.the-online.hu portálon november 14-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre azok, akik tudják, hogy mi az ipari ökológia célja, hány férőhelyes lehetett Artúr király kerekasztala, és ismerik a klímakutatás legújabb eredményeit. Ilyen és több száz hasonló kérdéssel találkozhatnak a jelentkezők, akiknek fedőnevet kell választaniuk, és egyénileg vagy csoportosan regisztrálniuk.

 A jelentkezőknek nem árt figyelni, a regisztráció után ugyanis mindössze 30 perc áll rendelkezésükre a teszt kitöltésére. Ebben egyaránt szerepelhetnek biológiai, földrajzi, csillagászati kérdések, ahogy műszaki újdonságok, felfedezések, szabadalmi alapfogalmak. A rendszer a 30 perc lejárta után kiszámolja, hogy milyen arányban sikerült helyesen válaszolni.

A döntőt december 3-án rendezik meg a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a legeredményesebb tanulókkal büszkélkedhető öt középiskola csapata mérheti majd össze tudását nívós zsűri előtt.

A Magyar Innovációs Szövetség nagyszabású tehetségkutató és tudománynépszerűsítő programja, a THE 2008-ban indult útjára a Magyar Tudományos Akadémiával, a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatallal, illetve az ipart képviselő néhány nagyvállalattal közösen. Célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése a műszaki és természettudományos pályák iránt.

Kulcsszavak: oktatás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Zsibvásárról a Vaterára: így lehet sikeres bizniszt építeni a régiségekre egy online piactéren

Fillérekért megvásárolt zsibvásáros kincsekből jól menő online vállalkozást felépíteni nem lehetetlen, ezt igazolja a Sandi Antik története is. A Vatera a régiségekkel foglalkozó házaspár tapasztalatait gyűjtötte össze, hogy segítse a bolhapiacozókat az online értékesítésben. A siker érdekében érdemes jól tájékozódni, hiszen az egyes korszakok, művészeti stílusok és fémjelzések mellett akár még az időjárás is fontos szerepet játszhat az eladások alakulásában.

2024. június 7. 13:20

3+1 tévhit: ezek a légkondicionálókkal kapcsolatos legnagyobb mítoszok

Gyakorlatilag beköszöntött a nyár, így egyre többen nyúlnak a légkondicionáló távirányítójához, hogy kellemessé tegyék otthonuk hőmérsékletét. A klímák megfelelő, egészségünk és pénztárcánk szempontjából is optimális használatát azonban még mindig számos tévhit gátolja – az LG most összegyűjtötte és meg is cáfolja a legnépszerűbb városi legendákat.

2024. június 7. 11:46

Az érettségire való felkészülésben is jól jöhetnek az okostelefonok

Az emelt szintű szobeli érettségik már nagyban zajlanak, alig két hét múlva pedig a középszintűek is elkezdődnek. A diákok számára fontos, hogy koncentráljanak, összeszedjék gondolataikat, és rendezetté tegyék hétköznapjaikat az ideális felkészüléshez. A HONOR által ajánlott alkalmazások pontosan ebben segítenek.

2024. június 7. 09:55

Aranyat nyert a Viasat History

2024. június 5-én Amszterdamban hirdették ki a GEMA Awards nyerteseit. A versenyzők között, többek mellett számos Netflix, Warner Bros., Sky Creative videószpot is helyet kapott, azonban a legjobb dokumentumfilmhez készült reklámszpot kategóriában nem tudtak versenybe szállni. Bár a második helyezett egy BBC alkotás lett, az aranyérmet a Viasat World médiavállalat, Viasat History csatornájának JFK: A gyilkosság című műsorblokkjához készített reklámfilm vitte haza.

2024. június 6. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47