Érkezik az Oracle Business Intelligence 11g

Kiss Ádám Zoltán, 2010. július 7. 17:14

Az Oracle ma bejelentette a Business Intelligence 11g-t, az új rendszer egyesíti a relációs és az OLAP-elemzést, illetve új képességekkel rendelkezik a vállalati kimutatások készítése, a kiegyensúlyozott mutatószámrendszer (balanced scorecard), az adatvizualizáció, valamint a csoportmunka területén is.

Az új verzió jellemzői:

  • Az iparágban egyedülálló módon egységes környezetet kínál a relációs, az OLAP és az XML adatforrásokban található adatok elérésére és elemzésére;
  • az új, integrált mutatószámrendszer-alkalmazásnak, illetve a vállalati kimutatások készítése, az adatvizualizáció, valamint a csoportmunka területén megvalósított újításoknak köszönhetően megkönnyíti a végfelhasználó munkáját; valamint
  • az Oracle Enterprise Manager 11g rendszerrel és az Oracle Fusion Middleware egyéb összetevőivel megvalósított mélyebb integrációval nagyobb hatékonyság, jobb méretezhetőség és fokozott biztonság biztosítható.


A legátfogóbb és legszorosabb integrációt megvalósító üzleti intelligencia alaprendszer minden eddiginél gazdagabb adatvizualizációs lehetőségekkel

  • A közös vállalati információs modell lehetőségeinek kibővítésével az Oracle Business Intelligence 11g az első olyan megoldás, amely a relációs OLAP (R-OLAP), a multidimenziós OLAP (M-OLAP), valamint a vállalati kimutatások készítésének egyesítésével egységes technológiai alaprendszert kínál.
  • A fejlettebb OLAP elemzési képességek egyetlen közös felületről teszik lehetővé a felhasználók számára az Oracle Essbase-ben és a népszerű relációs adatforrásokban tárolt hierarchikus adatok elérését és böngészését.
  • Az új, integrált vékonyklienses kimutatásszerkesztő segítségével az üzleti felhasználók interaktív, webes alapú jelentéseket, illetve csúcsminőségű, pixelpontos hatékonysági kimutatásokat is közzétehetnek.
  • Az új Oracle Scorecard and Strategy Management mutatószám- és stratégiakezelési alkalmazás az Oracle Business Intelligence 11g integrált összetevője, amellyel nyomon követhetők a szervezeti stratégiának és a célkitűzéseknek megfelelő mérőszámok és fő teljesítménymutatók (KPI-ok).
  • A fejlett, feladatorientált kezelőfelület számos új, interaktív diagramkészítési és paraméterezési, szűrési (promptok) lehetőséget kínál, így például a közvetlenül a térképi adatokhoz kapcsolódó megjelenítésit. Mindennek eredményeként a végfelhasználó részletesebb információkat kap és intuitívabb felhasználói élményben részesül.
  • Az Action Framework , a webes felületről a tevékenységek indítását és menedzselését lehetővé tevő keretrendszer olyan egyedi, innovatív funkció, amellyel a betekintés és az arra reagáló intézkedés közelebb hozható egymáshoz: segítségével a felhasználó közvetlenül a munkafelületről indíthatja el atevékenységeket, akciókat, például valamely üzleti folyamatot, illetve webes szolgáltatást.
  • A rendszer tájékoztatja a végfelhasználókat események megtörténtéről; a végfelhasználók információikat valós időben megoszthatják és megvitathatják, a megjegyzéseket és megvitatotttémákat pedig  a beépített értesítési és riasztási funkcióknak, valamint az Oracle WebCenter Suite 11g rendszerrel való integrációnak köszönhetően kezelhetik.
  • Az Oracle Secure Enterprise Search keresőrendszer új integrációja a kezdő felhasználók számára is gyorssá és könnyűvé teszi a szükséges kimutatások, illetve a kimutatásokon belül a nézetek, mérőszámok megkeresését; mindezt az Oracle Business Intelligence 11g rendszeren belül definiált hozzáférési és biztonsági paraméterekkel összhangban.
  • Az Oracle Hyperion Financial Management adatforrás támogatása, illetve az Oracle Essbase támogatásának kibővítése tovább javítja az Oracle teljesítménymenedzsment (EPM) rendszerének integrációját.
  • Az Oracle EPM rendszeréhez, valamint az Oracle BI Applications rendszerhez, azaz az Oracle és nem-Oracle alkalmazásokhoz (pl. a SAP-hoz) kidolgozott teljes körű, előre kiépített elemzési megoldásokhoz az Oracle Business Intelligence 11g képezi a műszaki alapokat.


Egyszerűsített rendszerkezelés, hatékonyabb teljesítmény és jobb méretezhetőség

  • Az Oracle Enterprise Manager 11g rendszerrel történő, kiterjedt integrációnak köszönhetően az Oracle Business Intelligence 11g az egyetlen olyan „üzleti intelligencia” (BI) rendszer, amely az adminisztrátorok számára ugyanabból a környezetből teszi lehetővé a BI teljesítménykezelését és felügyeletét, amelyből a teljes informatikai rendszerük kezelése is történik.
  • Az Oracle Business Intelligence 11g integrált rendszerkezelési szolgáltatásai az adminisztrátorok számára megkönnyítik a javítócsomagok gyors beállítását, ellenőrzését, rendszerbe állítását, felügyeletét és telepítését. Így folyamatos rendelkezésre állás érhető el, kiváló biztonság, méretezhetőség és lekérdezési teljesítmény mellett.
  • A kibővített közös vállalati információs modell nagy teljesítményű, egységes felületű lekérdezési lehetőséget biztosít több száz relációs, OLAP és XML formátumú adatforrásból szimultán módon.
  • A korábbi verziókat futtató Oracle Business Intelligence ügyfelek gyorsan és egyszerűen frissíthetnek az új verzióra. A verzióváltásnak nincs hatása a meglevő kimutatásokra és a metaadatok migrációjára.

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38