Számlázás gyorsan, postaköltség nélkül: az APEH szerint szabályos

forrás Prim Online, 2010. június 17. 17:32

Egyszerű, mindenki számára elérhető internetes számlázást fejlesztett ki az Infotéka. Az eKalmárral gyors és olcsó a bizonylatok kiállítása, a megoldás ráadásul az adóhatóság állásfoglalása szerint is szabályos. 

Elektronikus aláírás alkalmazásával már korábban is megoldható volt, hogy a vállalkozások papír használata nélkül állítsanak ki szabályos számlákat. Ez a technológia ugyan gyorsan és megbízhatóan juttatja célba a bizonylatokat, de mivel bevezetése viszonylag költséges, nem terjedt el széles körben.

Az eKalmár internetes számlázóprogramot kifejlesztő Infotéka most olyan megoldást dolgozott ki, melynek segítségével a cégek elektronikus úton, költséghatékonyan tudják a számlákat a vevőikhez eljuttatni. "Szoftverünk lehetővé teszi az úgynevezett távnyomtatást. Ha valaki az eKalmár rendszerben állít ki egy számlát, akkor vevője egy e-mailt kap, melyben szerepel a bizonylat linkje. Erre kattintva az ügyfél saját maga tudja kinyomtatni a számla eredeti példányát, ami megfelel a hatályos jogszabályoknak" - mondja Laczkó János, az Infotéka ügyvezetője.

Az eKalmár számlázórendszert használhatják egyéni vállalkozók, kisvállalatok, de közép- és nagyvállalatok is. A megoldás lehetővé teszi, hogy a kiállított bizonylatokat azonnal eljuttassák vevőik számára, megspórolják a nyomtatási költségeket és kikerüljék a postai utat. "Egy számla hagyományos, postai úton történő feladása akár több száz forintba is kerülhet. Az elektronikus aláírás alkalmazásával ez a költség körülbelül ötven forintra szorítható le, míg az eKalmárban bemutatott távnyomtatással nulla forintra" - emeli ki Laczkó János. A megoldás ráadásul egyszerűbb, mint az elektronikus aláírás, mivel nincs szükség digitális archiváló rendszer kiépítésére, hanem ugyanúgy papírszámlák kerülnek archiválásra és könyvelésre, mint a hagyományos számlázás esetében.

Biztonságosabb, mint a hagyományos

Az Infotéka 2009 szeptembere óta fejleszti az eKalmár rendszert. A távnyomtatás az APEH állásfoglalása alapján idén márciusban vált az alkalmazás részévé. Mivel az eKalmár a hagyományos számlázó programoktól eltérően az interneten keresztül, az Infotéka szerverein működik, a kiállított bizonylatok mennyiségétől függően a rendszer használata már negyedévenként 1 500 forinttól elérhető. Emellett az eKalmár felhasználóinak adatvesztéstől sem kell tartaniuk. "Egy kisvállalkozás esetében megszokott, hogy a számlázó programot egy asztali számítógépen, esetleg notebookon futtatják. Így egy hardverhiba, vagy a notebook elvesztése azzal jár, hogy megsérülhet vagy eltűnhet a bizonylatokat tároló adatbázis" - figyelmeztet az Infotéka ügyvezetője.

Az interneten keresztül elérhető eKalmár viszont a legnagyobb biztonságot nyújtó szervereken fut, így semmilyen adatvesztés nem fordulhat elő. A felhasználók bármilyen internetkapcsolattal rendelkező számítógépről, vagy akár egy netbookról is beléphetnek a rendszerbe, majd kiállíthatják a számláikat. Az illetéktelen felhasználást SSL titkosítás és SMS azonosítás zárja ki, a eKalmár használatához mindössze egy böngésző szükséges. "Olyan számlázó rendszert készítettünk, amelynek segítségével a cégek megspórolhatják a postaköltségeket, és gyorsan, biztonságosan el tudják juttatni vevőikhez a kiállított bizonylatokat" - emeli ki Laczkó János, aki szerint fontos információ, hogy bármikor át lehet térni más számlázó rendszerekről az eKalmár használatára, melyhez ingyenes ügyfélszolgálat is tartozik.  

Bővebb információ 

Kulcsszavak: APEH e-számlázás

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14