Szoftverfejlesztés uniós támogatással

MTI Sajtóadatbank, 2010. május 3. 09:02

A FrontEndART Kft. a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve 50 millió forint uniós támogatással olyan szoftvereszköz-csomagot, módszertant és szolgáltatást dolgozott ki, amivel feltérképezhetők a bonyolult informatikai rendszerek, s ami segít működtetésükben és biztonsági szintjük növelésében.

Az összesen 91 millió forintba kerülő fejlesztést sajtótájékoztatón mutatták be Budapesten. A megoldás különösen azoknak a szervezeteknek ad segítséget, amelyek komplex és dinamikusan változó szolgáltatást nyújtanak, mivel itt szorosan összekapcsolódó, de heterogén szoftverrendszerek alakulnak ki a funkciók teljes körű ellátására. Ilyenek például a pénzügyi szektorban működő szoftverek, illetve a telekommunikációs és közszolgáltatást nyújtó rendszerek. Az ilyen rendszerektől a társaságok és ügyfeleik azt várják, hogy gyakorlatilag állandóan és biztonságosan működjenek. A cél az, hogy a társaság eladja a megoldást, a bevételből az egyetem is részesül majd.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05