Virtuális workshop a szuperportálról

A Polygon bemutatta az IBM web2.0-ás technológiáit

forrás Prim Online, 2010. április 13. 18:30

Web 2.0-ás virtuális workshopon mutatta be az IBM web 2.0-ás technológiáit a kék óriás legnagyobb hazai partnere, a Polygon Informatikai Kft. április 13-án. A külsőségeiben, grafikájában is egy valódi rendezvényhelyszínre hasonlító webes felületen a szuperportál építőelemeivel és azok összeépítésével ismerkedhetnek meg a szakemberek.

A virtuális workshop előadásai az IBM legújabb, web 2.0-ás programjainak vállalati hasznosítását mutatták be. Így részletesen beszéltek a vállalati blog, a céges wikipedia működtetéséről; találkozók, csoportnaptár, csoportmunka szervezéséről; a projektkövetés menedzseléséről (Lotus Quickr). A Polygon demonstrálta a vállalati közösségi háló elindítását, kezelését, a személyes kapcsolatok, a szakmai közösségépítés módját (Lotus Connections). Részletesen bemutatták a videokonferencia tartásának lépéseit, a munkatársak közötti azonnali üzenetek racionális szervezését is (Lotus Sametime).

Az érdeklődők megismerkedhettek továbbá a WebSphere portálkörnyezettel. Ez utóbbi képes arra, hogy − többek között a fenti alkalmazások integrációjával − egyfajta „szuperportálként” egyesítsen, és böngésző felületen kínáljon minden olyan alkalmazást, melyre a céges felhasználónak szüksége lehet, miközben a végsőkig kiaknázza a web 2.0-ás fejlődésben rejlő lehetőségeket. A mintegy 3 órás eseményen ez utóbbiak jelentőségével is külön előadás foglalkozott.

A Polygon virtuális workshopján az előadások rögzített hanganyagát, illetve a hozzájuk készült prezentációt a résztvevők az interneten keresztül nézhették, illetve hallgathatták meg, eközben egy chat felület segítségével beszélgethettek az előadókkal. A szakemberek az esemény ideje alatt végig online állapotban voltak, azonnal válaszoltak az előadások közben vagy után felvetődő kérdésekre. A nagy különbség tehát amellett, hogy a résztvevőknek nem kellett utazással töltenie az időt, hogy az érdeklődők bármikor, akár az előadás alatt is feltehették kérdéseiket anélkül, hogy megzavarták volna a prezentációt. További értékes előny, hogy a kérdéseket nem feltétlenül kellett a nagy nyilvánosság előtt feltenni.

A virtuális workshopon elhangzottak teljes egészében utólag is megtekinthetők a www.polygon.hu oldalon.
 

Kulcsszavak: Polygon web2 IBM IT-szolg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36