A Mozilla elérhetővé tette a Firefox 3.6 böngészőt

forrás Prim Online, 2010. január 21. 19:01

A Mozilla több millió felhasználójának elérhetővé tette a Firefox 3.6 böngészőt. A most megjelent verzió támogatja a legújabb technológiákat és szabványokat, valamint hozzáférést biztosít több mint 6000 ingyenes kiegészítőhöz, amelyek segítségével a felhasználók ízlésük szerint testre szabhatják böngészőjüket.

A Firefox 3.6 több mint 20 százalékkal gyorsabb, mint a Firefox 3.5, és számtalan fejlesztést tartalmaz, amely megnöveli a teljesítményt a mindennapi internetes alkalmazások, például a levelezés, képek feltöltése vagy a közösségi hálózatok használata esetén. Tartalmazza a
böngésző megjelenését egyszerűen módosítani képes, Persona elnevezésű fejlesztést, a bővítményfrissítőt, javított JavaScript-feldolgozási teljesítményt nyújt, az intelligens címsor javaslati eredményei tovább finomodtak, hogy mindezen funkciókkal jobb és még személyesebb internetezési élményt nyújtson.

A Firefox 3.6 újdonságai

Az alábbi funkciók találhatók a Firefox 3.6 böngészőben:

  • Persona: Újraindítás nélkül, egyetlen kattintással módosítható a Firefox megjelenése a Persona névre keresztelt technológiával.
  • Bővítményfrissítő: A biztonsági sérülékenységek elleni védelem érdekében a Firefox jelezni fogja, ha egy bővítmény már elavult, és újabb verzió érhető el hozzá.
  • Javított stabilitás: A Firefox 3.6 verzióban jelentősen csökkentek a külső gyártó okozta összeomlások – anélkül, hogy ez bármilyen módon negatívan érintené a bővíthetőséget.
  • Űrlapkitöltő: A webes űrlapok kitöltésénél a Firefox javaslatokat tesz az egyes mezők értékeire a korábban kitöltött űrlapok alapján.
  • Teljesítmény: Tovább gyorsult a JavaScript teljesítménye, a böngésző általános válaszideje, valamint csökkent az indítás ideje.
  • Open Video és Audio: A Firefox böngésző biztosítja a legjobb támogatást a HTML5 audio és video elemeihez, ezen kívül a videó már teljes képernyős módban is megtekinthető, valamint támogatja kereteket (poster frame).


Újdonságok a fejlesztők számára

  • Támogatja a legújabb HTML5 specifikációt, beleértve a helyi fájlok kezelésére használható File API-t.
  • Betűkészletek támogatása: az OpenType és TrueType betűkészletek mellett a Firefox 3.6 a Web Open Font Format (WOFF) szabványt is támogatja.
  • CSS színátmenetek: Támogatja a lineáris és sugaras CSS átmeneteket, amely finom átmenetet tesz lehetővé a színek között.
  • Eszközök helyzetfelismerése: A Firefox 3.6 a megfelelő helyzetben jeleníti meg a weboldalakat a laptopokon és egyéb hordozható eszközökön.



A Firefox 3.6 ingyenesen tölthető le a Letöltés.com-ról. A Firefox 3.6 honosítását Tímár András készítette.

Kulcsszavak: Firefox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Újabb díjat nyertek a Zyxel tűzfalmegoldásai

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 16:57

Nagy teljesítményű, ultragyors gaming monitor

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  büszkén mutatja be az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt, egy olyan élvonalbeli monitort, amely az esport-szintű teljesítményt példa nélküli megfizethetőséggel ötvözi. 

2024. május 31. 11:40

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52