A Google bemutatta és piacra dobta Nexus One telefonját

Milkovits Gábor, 2010. január 6. 08:05

A Google kedden hivatalosan bemutatta a nagyközönségnek első saját tervezésű és forgalmazású fogyasztói elektronikai készülékét, a Nexus One Android okostelefont, amely mostantól kapható is az Egyesült Államokban.

A Google szoros közreműködésével fejlesztett és a tajvani HTC által gyártott készülék kártyafüggetlenül 529, míg a T-Mobile USA 2 éves hűségszerződésével 179 dollárba kerül a tengerentúlon. A Nexus One Európában először a Vodafone kínálatában lesz megvásárolható, egyelőre ismeretlen áron és időpontban.

A Google mobilja olyan extrák segítségével száll harcba a konkurens okostelefonokkal, mint az 1 GHz-es Qualcomm QSD 8250 Snapdragon processzor, az 512 MB RAM és 512 MB ROM belső memória, a 3,7” WVGA AMOLED érintőkijelző, valamint a legfrissebb, Android 2.1 operációs rendszer. A 11,5 mm vastag és 130 gramm tömegű, részben fémházas készülék 7,2 Mbit/s sebességű HSDPA és 2 Mbit/s sebességű HSUPA mobil szélessávú megoldással, valamint 802.11b/g/n WiFi-vel is rendelkezik. Emellett említést érdemel még az autofókuszos és vakus 5 megapixeles kamera, a sztereó Bluetooth, valamint az előre telepített Google Earth és ingyenes Google Navigation szoftveres alkalmazások. Utóbbi teljes hangvezérléssel is bír, ami elvben sms-diktálásra is alkalmas, persze kérdés, hogy ez a funkció lesz-e majd magyarítva. A Nexus One-hoz gyárilag csak 4 GB-os memóriakártya jár, ám a készülék akár 32 GB-os verzió használatát is támogatja. A mobil a Google közleménye szerint 10 óra beszélgetési és hálózattól függően 10-12 napos készenléti időt biztosít egy akkufeltöltéssel, míg a támogatott zenehallgatás 20, a videólejátszás 7, a WiFi internetezés ideje pedig 6,5 óra.

A Google-nak a fenti finomságok ellenére sem lesz könnyű dolga egy olyan piacon, ahol az Apple iPhone és a RIM Blackberry készülékek hallatlan népszerűségnek örvendenek, de a Motorola is igyekszik beerősíteni éppen Android-fronton, az utóbbi időben rosszabbul szereplő Nokia pedig most ígért látványos megújulást az okostelefonok terén. A Motorola és sok más gyártó esetében ráadásul az a paradox helyzet is fennáll, hogy a Google saját fejlesztésű mobilplatformjának támaszt konkurenciát a Nexus One-nal.

Kulcsszavak: Google okostelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Vissza a valóságba a Nokia 3210-zel

25 évvel az eredeti megjelenése után a Human Mobile Devices (HMD) idén újra elhozza a legendás Nokia 3210-et – most megújult, izgalmas "Y2K" arany, tengerkék és sötétszürke színekben. A cél pedig ezúttal sem más, mint összekötni az embereket – csakhogy ezúttal a képernyőtől való elszakítással.

2024. május 8. 15:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38