Informatikai Kiválósági Díj kkv-k számára

forrás Prim Online, 2009. december 8. 19:19

A KÜRT Zrt. több vállalattal együtt megalapította a KKV Informatikai Kiválósági Díjat, amely azon kis- és középvállalkozások elismerését jelenti, amelyek informatikai rendszere hatékony, biztonságos és stratégiai fontossággal bír a vállalat versenyképességében.

A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői esetében az informatika és a cégvezetés között gyakran fennálló feszültséget csökkentse, ez által növekedjen a cégek jövedelemtermelő képessége. Az alapítók szándékai szerint a díj küldetése az, hogy rangos mércéje legyen – a megközelítőleg 90 ezer vállalkozásból álló – magyarországi kkv szektor IT fejlettségének, valamint elősegítse azt, hogy az informatika az őt megillető helyre kerüljön a szektor cégvezetőinek értékrendjében, és hosszú távon hozzájáruljon a kkv-k jövedelemtermelő képességéhez is.

A vizsgálat során minden pályázó 1 hónapon belül ingyenes és teljes körű elemzést, valamint rendszerfejlesztési akciótervet kap. A legjobb vállalkozás 1 évig jogosult az elismerés „használatára”, a további két dobogós cég pedig a díjalapítók által felajánlott „ajándék” termékeket és szolgáltatásokat kapja.
A díjhoz kapcsolódóan a KÜRT kidolgozta az „informatikai biztonsági érettség” modellt: kérdőív alapján a résztvevők részletes, teljes körű elemzést kapnak IT rendszerük biztonsági állapotáról és fejlettségéről – térítésmentesen. Az eredmények megmutatják, hogy a rendszerben hol vannak hiányosságok és kockázatok (az informatika funkcionális működése és a versenyképességre gyakorolt hatékonysága szempontjából), valamint a végső adatokból a KÜRT akciótervet és iránymutatást készít az IT biztonság továbbfejlesztésére.

A pályázás bármelyik kkv-nak önkéntes és díjmentes. A díjra 2009. december 31-ig lehet pályázni a http://www.informatikaikivalosagidij.hu/index.html weboldalon. A győztes vállalatok neveit 2010 februárjában hirdetik ki, majd ezt követően kerül sor a díjak kiosztására.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36