3D-ben érkezik a futball-vb

Kiss Ádám Zoltán, 2009. december 4. 17:07

A Sony szerződést kötött a FIFA-val 25 mérkőzés speciális technikával történő rögzítésére, így jövőre érkező 3D-s televízióikon már térhatású élményben lehet részünk.

Régóta rebesgetik, hogy valamilyen nagy áttörésre van szükség ahhoz, hogy még több embert ültessenek le a televízió elé, már ha ez még egyáltalán lehetséges. Ennek egyik legkézenfekvőbb módja a marketingesek szerint a teljesen új, háromdimenziós televíziózás megteremtése. Ezen vagy egy tucat nagy elektronikai konszern dolgozik, ám a Sony mégis úttörőnek tekinthető, mivel nem csupán koncepció készülékeit mutogatja, hanem 2010-ben meg is kezdi az áttörést első sorozatgyártású 3D-s televízió családjával.

A tévék értékesítése jellemző módon megugrik a futball események körül, ezek közül is a legkiemelkedőbb a foci vb, így logikus lépés, hogy a Sony éppen ehhez az eseményhez időzítené a nagyobb volumenű eladások beindítását. Az újdonságok esetében mindig gondot jelent, hogy a hozzájuk illő, adottságaikat, előnyeiket kihasználó tartalom késik, ahogy a Blu-ray lejátszók esetében is az első időkben csak egy tucatnyi filmet nézhettünk újra és újra. Ezen a gondon is segítene a most megkötött, 25 mérkőzésre szóló megállapodás, mely legalább a focidrukkerek esetében vonzóvá tenné a vélhetően nem éppen olcsó készülékek megvásárlását. A gond inkább a filmekkel lesz, mivel ezeknek már gyártásukkor 3D formában kellene elkészülni, különben csak egy csökkent értékű utólagos 3D maszatolás után nyújtanak csökkent háromdimenziós élményt. Az ilyen mozik azonban egyelőre igen ritkák, a most bemutatkozó Avatar sci-fi ilyen lesz, ám a kritikusok szerint ezzel meg a hagyományos mozikban akadnak gondok, a 2D-s vetítések során a kép korántsem hozza a megszokott, 100 éves kora ellenére elsöprőn tiszta hagyományos celluloid minőséget.

Kulcsszavak: Sony TV 3D sport

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

A világ tíz legnagyobb e-jármű-gyártója a Continental gumiabroncsaira támaszkodott 2023-ban

A Continental a tavalyi évben először szállított gumiabroncsokat a világ tíz legnagyobb volumenű, teljesen elektromos járműveket gyártó vállalatának. Az előző évben ez a szám tízből kilenc volt. Az ázsiai-csendes-óceáni térségben (APAC) a prémium gumiabroncsgyártó első ízben látja el az első öt legnagyobb volumenű elektromos járműgyártót elsőszerelésű autógumikkal. Európában, a Közel-Keleten és Afrikában (EMEA), valamint az amerikai kontinensen a vállalat emellett meg tudta tartani erős pozícióját: az öt legnagyobb volumenű gyártó továbbra is a Continental abroncsokban bízik.

2024. május 7. 11:55

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Nagy hatótáv, nagy lehetőségek

A GreenGo, Budapest máig egyetlen teljesen elektromos autómegosztója olyan, nagy hatótávú autókkal bővítette flottáját, amik még egy lépéssel közelebb visznek ahhoz, hogy búcsút mondhassunk a saját autónak.

2024. május 1. 12:03

Stratégiai partnerséget kötött a Continental a DeepDrive-val

A Continental technológiai vállalat stratégiai partnerséget kötött a müncheni székhelyű DeepDrive-val az elektromos járművekhez szükséges alapvető technológiák továbbfejlesztése érdekében. 

2024. május 1. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36