Google: ingyenes wifi az ünnepekre

MTI Sajtóadatbank, 2009. november 12. 10:09

Idén a Google kapja az év ajándéka díjat: az internetes óriás ugyanis bejelentette, hogy Amerika-szerte ingyenes wifit biztosít a reptereken az ünnepekre útrakelő felhasználók számára.

A Google több szolgáltatóval és reptéri szervezettel együttműködve dolgozik együtt a projekt megvalósításán. Eddig 47 légi kikötő jelezte részvételi szándékát a projektben, amelynek részeként 2010. január 15-ig a reptereken szabadon hozzáférhetővé tennék a vezeték nélküli internetcsatlakozást.

"Boldogok vagyunk, hogy kiterjeszthetjük ünnepi wifi ajándékunkat olyan emberek milliói számára, akik az elkövetkezendő hetekben a reptereken időznek majd" - fogalmazott a Google termékfejlesztéssel foglakozó alelnöke. "Tudjuk, hogy ez az utazás szempontjából nagyon hektikus időszak, és reméljük, az ingyenes wifi kicsit egyszerűbbé teszi az utazást, valamint a barátokkal és a családdal való kapcsolattartást" - tette hozzá Marissa Mayer.

A csatlakozó repterek között található többek közt Las Vegas, a Szilícium-völgy szívében fekvő San Jose vagy éppen Seattle városának légi kikötője. Egy-két helyen - bár a csatlakozás ingyenes - párdolláros tarifát kérhetnek a világhálón töltött időért.

A hálózatokba ingyenesen csatlakozó utasokat a költségmentes szolgáltatás fejében adakozásra kérik, a kezdeményezés jegyében három jótékonysági szervezet javára lehet felajánlásokat tenni, legfeljebb 250 dollárig.

Hivatalos becslések szerint az Egyesült Államokban az elkövetkezendő hetekben több mint 100 millióan kelnek útra az ünnepek miatt.

Kulcsszavak: Google Wi-Fi

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Harmadszor is világcsúcs: a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyét

A kontinens legnevesebb egyetemeit megelőzve ismét az első helyen végzett a győri Széchenyi István Egyetem elektromos járművet fejlesztő hallgatói csapata, a SZEnergy Team Európa legnagyobb energiahatékonysági versenyén önvezető és elektromos meghajtású városi kisautó kategóriában. Utóbbiban saját világcsúcsát másodszor megdöntve szerezte meg az első helyet.

2024. május 25. 16:17

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Matchbox lett az elektromos Mercedesből

A Mattel leleplezte  a Mercedes-Benz G 580 EQ technológiás öntött kisautóját, ami az ikonikus Mercedes-Benz G-osztályt és a nemrégiben bemutatott, új elektromos modellváltozatot ünnepli. A prémium kategóriás kisautó újrahasznosított fémből és legalább 81%-ban ISCC-minősítésű műanyag felhasználásával készül*. A Matchbox exkluzív, 1:64 méretarányú, öntött replikája élethű részletekkel idézi meg az ikonikus G-osztályt és egyedi, texturált papír csomagolással rendelkezik.

2024. május 23. 10:25

Tökéletesre csiszolt autóval döntené meg világrekordját a Széchenyi-egyetem hallgatói csapata

A SZEnergy Team tavaly májusban az energiahatékonysági és az autonóm kategóriát is megnyerve, kettős győzelemmel és saját korábbi világcsúcsát megdöntve zárta a világ legnagyobb energiahatékonysági versenyét, a Shell-Eco Marathont. A győri Széchenyi István Egyetem csapata idén a szokásosnál is magasabbra tette a lécet: a cél a dupla címvédés, ha lehet, újabb világrekorddal. Mielőtt elutaztak volna a verseny helyszínére, bemutatták elkészült fejlesztéseiket.

2024. május 20. 12:34

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17