Szuperolcsó DSLR a Nikontól

Kiss Ádám Zoltán, 2009. július 30. 20:20

A Nikon bejelentette a D3000 fényképezőgépet, a vállalat eddigi legegyszerűbben használható, leginkább elérhető DSLR-ét.

A D3000 azoknak készült, akik legtöbbször a beállításokkal való bajlódás nélkül szeretnének fényképezni. A kezdő DSLR-felhasználó számára az intelligens Útmutató mód segít abban, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a digitális tükörreflexes fényképezés lehetőségeiből, egyszerűsíti a fényképezőgép beállítását, és megmutatja, hogyan lehet jobb képeket készíteni. Az Útmutató mód mellett említést érdemel az is, hogy a grafikus menük nagyobbak és egyszerűbbek lettek, mert a szöveg helyett sok esetben ikonokat használnak. A 11 pontos automatikus élességállítási rendszer, a 10,2 megapixeles érzékelő, a nagy teljesítményű Expeed feldolgozó rendszer és a minőségi Nikkor objektívek, az átfogó expozíciómérő rendszer, az ISO 1600 érzékenység és a beépített vaku a sötét helyeken is megbízható teljesítményt kínál. A fényképezőgép strapabíró külső kialakítása megfelelő a szabadidős felhasználáshoz, porosodáscsökkentő rendszere és levegő áramlás vezérlő rendszer minimálisra csökkenti az érzékelőre jutó por mennyiségét.
 
Fő jellemzők:

  • 10,2 megapixeles CCD-érzékelő. A nagy felbontás miatt még a gyenge fényben fotózott képekről is nagy nyomatok és éles nagyítások készíthetők.
  • 11 pontos automatikus élességállítási rendszer. Még a leggyorsabban mozgó témát is élesen tartja, ami a kompakt fényképezőgépek számára gyakran megoldhatatlan feladatot jelent.
  • Gyors reagálás. A rövid indítási idő és kioldási késedelem révén szinte azonnal megörökíthetjük a kínálkozó pillanatot, a kompakt gépekre jellemző, késleltetett reakcióval ellentétben.
  • Új Útmutató mód. Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy az útmutató olvasgatása nélkül is gyönyörű képeket készítsen.
  • 7,62 cm-es monitor. Ilyen minőségű képekhez egy megfelelő minőségű monitorra is szüksége van.
  • EXPEED képfeldolgozás. Exkluzív rendszer, amely színekben gazdag, világos képeket készít .
  • Képszabályozási beállítások. Már a felvételkészítés előtt egyedivé tehetjük képeink megjelenését és hangulatát.
  • 3 kép/mp sebességű sorozatfelvétel használatával 3 kép/mp sebességgel rögzíthetjük a gyorsan zajló eseményeket.
  • Értelemszerű ergonómia. Kézbe véve a fényképezőgépet: a D3000 természetesen simul a tenyerünkbe.
  • Stílusos, mégis diszkrét megjelenés. A D3000 nem képez akadályt a fotós és a téma között, így természetes hatású portrék születnek.
  • Kis méretű, könnyű és strapabíró. A zsebe ugyan nem fér be, viszont masszív és jobb minőségű képeket készít.
Kulcsszavak: Nikon kamera

Digicam ROVAT TOVÁBBI HÍREI

HONOR: Kapcsolatok is múlhatnak egy jó portréfotón

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 13:37

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Nagy rekesznyílású és nagy látószögű zoomos Sony objektív

A Sony örömmel jelenti be a full-frame α (Alpha) E-bajonettes objektívek legújabb tagját. Az FE 16-25mm F2.8 G egy nagy rekesznyílású, nagylátószögű zoomobjektív, amely a 16 mm és 25 mm közötti teljes zoomtartományban F2.8 maximális rekesznyílást tart fenn, és kompakt, könnyű kialakításának köszönhetően a kiváló képminőséget nagyszerű hordozhatósággal kombinálja.

2024. április 17. 13:09

Tavaszi fotózási tippek a HONOR-tól

A HONOR jobbnál jobb hardverrel és szoftverrel teszi izgalmasabbá a fotózást, de a funkciók és lehetőségek kihasználásához érdemes észben tartani pár egyszerű tippet ahhoz, hogy a lehető legszebb képeket készíthessük el.

2024. április 11. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52