Sikeres e-book: Itt az új, nagyobb Kindle DX

Kiss Ádám Zoltán, 2009. május 7. 08:33

Az Amazon saját gyártású e-könyve hamar rácáfolt a sikerben kétkedőkre, most megérkezett a modernizált és elődjénél nagyobb változat, a Kindle DX.

A Kindle bejelentésekor a szakértők többsége enyhén szólva is kétesnek tartotta a termék sikerét. Azt azonban nem vették kellő súllyal számításba, hogy a gyártó nem más, mint a világ legnagyobb online kiskereskedelmi hálózata, mely egyben hatalmas könyv vonatkozású részleggel is rendelkezik. A Kindle megjelenése után így hamar többezer könyv elektronikus változata lett elérhetővé, ami jelentősen hozzájárult a sikerhez. Az eredeti modellt ugyan modernizálták kicsit, ám az új Kindle DX az első igazi újdonság megjelenése óta. A DX a megnövelt képátlóra utal, ebben a modellben már 9,7 inches megjelenítő található 16 szürkeárnyalattal. A memória terén sem maradt el a fejlesztés, nem kevesebb, mint 3500 átlagos terjedelmű könyv fér el a Kindle DX-ben, nem is beszélve a beépített PDF olvasóról, és 3G képességekről. Az akkuról nem tettek közzé pontos adatot, de a gyártó szerint napokig olvashatunk gond nélkül. Ebben nem is nagyon lehet kételkedni, mivel ugyan a kijelző 6 inchről 9,7-re hízott, ám maradt a jól bevált és egyik lesőként alkalmazott e-papír. Ez a megjelenítő típus szintén döcögősen indult, ám számos előnnyel rendelkezik. Először is igen kicsi a fogyasztása, mert ugyan fekete-fehér, ami a könyveknél nem olyan nagy hátrány, ám cserébe kitűnő kontrasztot kínál, és van egy igen értékes tulajdonsága, az éppen megjelenített oldal a kikapcsolás után is olvasható marad, tehát csak az oldalak váltásakor használ energiát, ha napfényben olvasunk, és nem háttérvilágítással. A Kindle DX ára a mostani változat 359 dollárjával szemben indulóban 489 dollár, az előrendelések kiszállítása a nyár elejére várható.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Szemben a sztereotípiákkal: a nők, a tudomány jövőjének alakítói

Április negyedik csütörtökén az infokommunikációs szektor női szereplői előtt tisztelgünk. Az immár 15. éve ünnepelt Lányok az információ- és kommunikációtechnológiában (Girls in ICT) nemzetközi napja arra biztatja a fiatal lányokat, hogy merjenek nagyot álmodni és bátran helyezkedjenek el STEM*  vagy IKT**  szakmában. Idén a női vezetők és elengedhetetlen mentori szerepük kerül középpontba a világnapon, amely a Megoldások a holnapért résztvevőit is megihlette.

2024. április 27. 17:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50