Megoldás jelzáloghitel-problémára 30 másodperc alatt

forrás Prim Online, 2009. április 23. 13:43

Álmatlan éjszakái vannak a jelzáloghitele miatt? Beleborzong, ha eszébe jut a banki kényszerértékesítés fogalma? Majd a levélszemetelők segítenek! Legalábbis ezzel hitegetik áldozataikat a spammerek, akik csupán némi pénzt és adatokat kérnek az átverésért cserébe - olvasható a Symantec levélszemétről szóló legújabb beszámolójában.

A spammerek abszolút kihasználták az elmúlt néhány hónap szomorú állapotait, hogy a lehetséges vevőket rámenős címekkel és hamis levelekkel csábítsák el. Az év eleje óta rendszeresen bevetik a lefoglalás, ingatlanárverés, kamatláb, jelzálog szavakat, illetve ezek elgépelt változatait.
 
E kifejezések elemzéséből két dolog tűnik ki. A levélszemetelők egyrészt a marketingszövegeket rendre kiegészítik az aktuális események szakszavaival - jelenleg a gazdasági válság, recesszió kifejezéssel. Egyre gyakrabban használják ezeket a mind technikásabb levélszemetekben. A cél változatlan: pénz és személyes információk megszerzése. Másrészt elmozdulás látszik a levélszemét bizonyos fajtáinál, például a gyors pénzkeresettel kapcsolatosaknál. Itt a gyors meggazdagodás ígéretének sémáját az elárverezésre kerülő  lakások témába építették be. Sok levélszemét ígéri, hogy segít elkerülni az árverést. A húsz leggyakoribb, záloggal kapcsolatos tárgysorban olyan is akad, amelyik a szex felől közelíti meg a témát: a nagy szerszám a siker záloga.
 
A 20 leggyakoribb záloggal kapcsolatos tárgysor:

 
1.    re: mortgage payment (jelzálog-fizetés)
2.    Mortgage loan information (Jelzálogkölcsön-információ)
3.    A big instrument is a mortgage success (A nagy szerszám a siker záloga)
4.    Search foreclosure listings by zipcode for fee...nationwide! (Díj ellenében irányítószám szerint kereshet - országos ingatlanárverési listák)
5.    Record foreclosure filings: homes given away! (rekordmennyiségű árverési beadvány: lakások ajándékba!)
6.    In fear of foreclosure (Az ingatlanárveréstől félve)
7.    Hey mom, this can pay your mortgage (Figyelj, anyu, ezzel kifizetheted a jelzálogodat)
8.    Don’t go into foreclosure (Ne menjen bele az árverésbe!)
9.    Facing foreclosure? (Ingatlanárveréssel kell szembenéznie?)
10. Had a hardship and facing foreclosure? (Nehézségei vannak és ingatlanárveréssel néz szembe?)
11. Don’t let your lender foreclose (Ne hagyja, hogy a kölcsönadók elárvereztessék!)
12. home-mortgage-mess: your 30 seconds bailout (lakás- és jelzálogzűrök: segítség 30 másodperc alatt)
13. Don’t let them foreclose (Ne hagyja, hogy elárverezzék!)
14. Fight foreclosure (Küzdjön az árverezés ellen!)
15. Save your house from foreclosure today (Mentse meg otthonát az elárverezéstől!)
16. ; search foreclosure listings by zipcode for free...nationwide! (Díj ellenében irányítószám szerint kereshet - országos ingatlanárverési listák)
17. Lower your mortgage. popular ontv. (Csökkentsd a jelzálogkölcsönt. Ez megy a tévében.)
18. Get a free book from robert allen...the foreclosure guru. (Ingyenes könyv Robert Allentől, az árverési gurutól)
19. Find out if a reverse mortgage is right for you (Derítse ki, hogy visszafordítható-e a jelzáloga!)
20. Mortgage modification may be available to you – avoid foreclosure! (Lehet, hogy módosítható a jelzálog. Kerülje el az árverést!)

Kulcsszavak: spam Symantec

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországon is elérhetőek a Samsung 2024-es Odyssey termékcsaládjának legújabb kijelzői

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkel bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

2024. június 10. 16:38

Egy kompakt UPS a legváratlanabb helyzetekben is segít

Legyen szó néhány perces vagy akár egy hosszabb áramkimaradásról, a hálózati fennakadások számos bosszúságot okozhatnak a home office-ban történő munkavégzés vagy éppen okoseszközeink védelme esetén. Az Eaton legkisebb szünetmentes tápegysége a legkevésbé kívánt pillanatok esetén nyújt hatékony segítséget, a kompakt és csendes készülék ugyanis láthatatlan angyalként biztosít akár több órán keresztül megfelelő energiát a zavartalan tevékenységekhez.

2024. június 10. 13:17

Két új, barátságos árcédulájú gamer monitorral bővül az Evnia terméksorozat

Két új modell készül csatlakozni a Philips Monitors Evnia 3000 terméksorozathoz. A gaming rajongóknak tervezett 27 hüvelykes Philips Evnia 27M2N3200A és a 24 hüvelykes Philips Evnia 24M2N3200A modellek olyan termékjellemzőkkel rendelkeznek, mint a Fast IPS panel, Full HD felbontás, 180 Hz képfrissítési sebesség, HDR10 és Smart Crosshair, amelyek együttesen biztosítják, hogy a játékosok mindig magával ragadó és élvezetes játékélményben részesüljenek.

2024. június 9. 10:44

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37