Beágyazott ipari PC-k gépközeli használatra

Kovács Attila, 2009. április 19. 22:05

A Siemens Ipari Automatizálás (IA) divíziója két új „beágyazott” (embedded), „nyers” környezetre szánt ipari PC-t szerelt fel a nagy teljesítményű Intel Core 2 Duo processzorral.

A két új modell, a Simatic IPC427C kompakt Microbox PC és a Simatic HMI IPC477C Panel PC. A 477C jelű modell HMI (Human Machine Interface) panellel rendelkezik. Karbantartás-mentes, 24 órás működésre van tervezve – ami akkor is igaz, ha hőmérséklet (50 ºC), rezgés, lökés és elektromágneses kompatibilitás tekintetében kemény feltételeknek kell megfelelniük. E helytakarékos, ventillátor nélküli készülékek jól használhatók kommunikációs, méréstechnikai, nyílt- és zárthurkú szabályozási és vizualizációs feladatokra, pl. szélerőművek közvetlen közelében, vagy hajók gépházában. Az előd-modellekhez (a 427B Microbox PC és a 477B Panel PC) képest a két új masina kétszer nagyobb teljesítményt kínál. A mikrominiatűr külső méretekkel rendelkező Simatic IPC427C mindössze 262 x134x47 (mélység) mm „nagy” (azaz kicsi), így könnyen beépíthető kapcsolószekrénybe, vagy magába a mért/szabályozott gépbe. A Simatic HMI IPC477C panel-PC beépítési mélysége 60 mm.

Kulcsszavak: Siemens PC szerver

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59