A RIM is online szoftverboltot nyit a Blackberryhez

Milkovits Gábor, 2009. április 2. 10:04

Az Apple iPhone App Store és mások példáját követve a Research In Motion is internetes letöltőoldalt nyit, egyre népszerűbb Blackberry okostelefonjaihoz.

A többi ilyen megoldáshoz hasonlóan a RIM is osztozni fog a szoftverfejlesztőkkel a letöltésekből származó bevételeken, mégpedig úgy, hogy 80 százalékot hagy meg nekik – a többiek esetében egyébként ez az arány csak 70 százalék. A fennmaradó 20 százalékból a mobilszolgáltatók is részesednek, egyelőre nem tudni, hogy milyen arányban. A Blackberry letöltő-oldal szerdán egyelőre Kanadában, az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában kezdi meg működését, a jövőben azonban más piacokon is meg szeretnének vele jelenni. A riválisok közül a Nokia Ovi Store májusban indul teljes gőzzel, míg a Microsoft online mobilszoftver-áruházának kezdési időpontja egyelőre kérdéses, azt viszont már lehet tudni, hogy olyan neves partnereket nyertek meg hozzá, mint a Pandora, az Electronic Arts és a Facebook.

A RIM Blackberry okostelefonjainak mindig is a praktikus és sokoldalú szoftver volt az erős oldaluk, még inkább igaz ez azonban azóta, hogy a gyártó nyitott a szélesebb fogyasztói piac felé. Az intézkedés határozottan sikert hozott a társaságnak, amely a korábbi, szigorúan üzletembereknek szánt, e-mail-központú mobilok után olyan készülékekkel állt elő, mint a széthajtható változatban is kapható Pearl, vagy az érintőképernyős Storm.

Kulcsszavak: RIM mobiltelefon

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett

A Vodafone Magyarország hálózatfejlesztési stratégiájának részeként 2024 végéig országosan az állomások 40 százalékán végez kapacitásbővítést, ami a hívásminőséget és a letöltési sebességet is jelentősen javítja. A hálózatfejlesztési programnak köszönhetően többek között Debrecenben, Miskolcon, Veszprémben, Székesfehérváron és Nyíregyházán élvezhetik a szolgáltató ügyfelei a gyorsabb mobilinternetet. 

2024. május 15. 20:44

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Újgenerációs, sajátmárkás készülékek a Telekomnál

A Telekom május 23-án piacra dobja az újgenerációs, saját márkás készülékeit, a T Phone 2 5G-t és T Phone 2 Pro 5G-t. A telefonok nagyobb teljesítményű processzorral, fejlett kamerarendszerrel és kiváló minőségű kijelzővel érkeznek, hogy optimalizált játék- és streaming-élményt nyújtsanak felhasználóiknak.

2024. május 14. 20:58

Telefonunk biztonsága a személyes biztonságunk

Az okostelefonok óriási segítséget jelentenek a hétköznapokban, és a munkától kezdve a szórakozáson át a pénzügyekig mindent intézhetünk rajtuk. Ezzel együtt azonban komoly veszélynek is kitehetjük magunkat – már ha nem figyelünk arra, hogy óvjuk a személyes adatainkat, és illetéktelenek ne férhessenek hozzá készülékünkhöz. Az alábbiak figyelembevételével nemcsak eszközünktől, hanem személyes adatainktól is távol tarthatunk másokat.

2024. május 11. 17:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38