MHM: költséghatékony megoldásokkal nyit a kkv-szektor felé

Kovács Attila, 2009. március 25. 16:02

Az előzetes éves várakozásokat több mint 10 százalékkal túlteljesítve, 1,672 milliárd forintos árbevételt realizált 2008-ban az MHM Computer Hungária Kft.

A társaság mai sajtótájékoztatóján Lyócsa István, a tárolási és virtualizálási megoldásokkal foglalkozó cég vezérigazgatója azt is kijelentette, az árbevétel idei tervezett szinten tartása és jövő évi 2 milliárd forint fölé történő emelése mellett fontos cél, hogy a nagyvállalati igények kiszolgálása mellett nyissanak a hazai kis- és középvállalkozások felé, illetve munkájukban további hatékonyság- és minőségnövelést érjenek el. Ezeknek érdekében, az ügyvezetőn kívül, ez év április 1-jétől megváltozik az MHM minden vezető beosztású munkatársának a személye.

Mátyás Gábor, az MHM új kereskedelmi igazgatója többek között elmondta: idén az az adattárolási gények a válság ellenére is növekednek, viszont a felhasználók a költséghatékony megoldásokat részesítik előnyben. A társaság a jövőben is gyártó független hozzáállással kíván tevékenykedni, képviselve az EMC, Hitachi, NetApp és VMware eszközeit, megoldásait. A cég most szerezte meg az EMC legnagyobb hazai partnere címet. Hasonlóan a Hitachi legnagyobb partnere az MHM Computer, amely a VMware legdinamikusabban fejlődő partnervállalatának számít Magyarországon. Mátyás szerint két fő területükön (tárolók, virtualizáció) belül (mellett) többek között az optimalizációs megoldásokban (deduplikáció, folyamatos mentési rendszerelemzés), az adatvagyon-kezelésben (információ életciklus-menedzsment), desktop virtualizáció (az első két hazai referencia az MHM-é), szerver- és alkalmazás-virtualizáció (ThinApp) terén is aktívak. 

Kulcsszavak: MHM Kft. +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Európa vezető zöld kriptobányászati vállalatává fejlődne a magyar Greenhash

Károsanyagkibocsátás nélkül, a megújuló erőművek bővülését felhasználva forradalmasítja a bitcoin bányászatot egy magyar techcég. Az Enerhash Technologies Zrt., mely az indulása óta eltelt három év alatt összesen több milliárd forint értékben kapott magánbefektetést, és idén év végéig belépne a BÉT XTEND piacára is. A nyilvános bevezetésre való felkészülés részeként a vállalat felveszi a Greenhash márkanevet. A cég tavaly kiugró, 1,3 milliárd forintos adózott eredményt ért el és jelenleg is több zöld kriptobányászati projektet üzemeltet svédországi és új-zélandi vízierőművekkel együttműködve. A már megszerzett tapasztalatok tükrében, a tervezett forrásbevonásokkal együtt érdemi kapacitás és árbevétel bővülést tervez a cég. 

2024. június 11. 19:32

Új lehetőség nyílik meg a magyar egészségügyi innovátorok előtt

Vezető európai gyógyszeripari vállalatokkal, a Chiesi Grouppal és a SYNLAB Italy-val karöltve indította útjára az InnoStars Connect programot az EIT Health, az Európai Unió intézményeként működő Európai Innovációs és Technológiai Intézet egészségügyre fókuszáló egysége. 

2024. június 11. 18:03

Robotkutyához fejlesztett hámot a világhírű magyar márka

A JULIUS-K9 Európa vezető kutyahámgyártója perszonalizálható hordozóhámot fejlesztett az Unitree Robotics egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Go2 robotkutyáihoz. A dizájn díjas, magas minőségű termékeiről világszerte ismert cég első robotikai kiegészítője a tulajdonos egyéni preferenciái szerint feliratozható.

2024. június 11. 15:50

Az Influence Media nyerte a Lufthansa Systems Hungária kommunikációs tenderét

Az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Lufthansa Systems Hungária légiközlekedési informatikai vállalat meghívásos, többfordulós, vállalati kommunikációs és employer branding feladatokra kiírt tenderét. Az együttműködés az idei év elején indult. 

2024. június 11. 14:09

A folyamatipar játékszabályainak átírója: Ethernet-APL

Az Ethernet-APL kulcstechnológia minden óhajt teljesít, és a folyamatipar minden szegletébe elviszi a digitalizációt: a nagy mennyiségű adat gyors és hatékony átvitelét teszi lehetővé akadálymentes és megbízható módon a potenciálisan robbanásveszélyes területeken.

2024. június 10. 18:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elstartolt a Startup Safari Budapest 2024

2024. június 10. 11:40

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37