Lazít a Microsoft-megfigyelésen az EU

Genda Csongor Zoltán, 2009. március 5. 07:05

Az Európai Bizottság egyik szóvivője bejelentette, hogy a jövőben lazábbra veszik a gyeplőt a a redmondi konszernnel szemben, ugyanis a vállalat hozzáállása megváltozott az utóbbi időben.

Éveken keresztül az EU-Microsoft perektől volt hangos a sajtó, az EB azonban megszelídülni látszik, s korábbi szigorából engedni fog. 2004-ben az Európai Bíróság arra kötelezte a szoftveróriást, hogy a jövőben bocsássa konkurensei rendelkezésére a szoftvereivel kapcsolatos interoperabilitást lehetővé tévő dokumentumokat. Mostanáig belső emberek ellenőrizték, hogy a vállalat eleget tesz-e a követeléseknek, a jövőben azonban külső szakértők fogják ellátni ezt a feladatot, akik nem fognak olyan alaposan és olyan gyakran a vállalat körmére nézni, mint a bizottság által megbízott személyek. Az EU tapasztalata az, hogy a Microsoft már másképpen viszonyul az ügyhöz, és nagyobb kompromisszumkészségről tett tanúbizonyságot, mint korábban, ezért nem tartja szükségesnek a jövőben a teljes idejű alkalmazottak által végzett ellenőrzést.
Nem csoda azonban, hogy a redmondi konszern meghajolt az Unió akarata előtt, ugyanis az utóbbi évek során 1,7 milliárd euróra büntették versenyellenes magatartása miatt.

Kulcsszavak: Microsoft +céginfo EU

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megbízható Munkaadó 2024-26 címet kapott az SAP

Az SAP Hungary Kft. elnyerte a "Megbízható Munkaadó 2024-26" címet a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésén. A díjat olyan cégek kapják, amelyek kiemelkedő HR-gyakorlatot folytatnak, és példaértékű módon gondoskodnak munkatársaik munka- és életkörülményeiről.

2024. május 28. 13:07

Megjelent az első magyar kiberbiztonsági labor az IECEE CB séma alatt

A CCLab Kft. sikeresen teljesített a CBTL auditon és a nemzetközi IECEE CB Rendszerben CB Testing Laboratory (CBTL) jogosultságot szerzett. A magyarországi székhelyű CCLab hivatalosan 2024. május 24-én sikeresen kiterjesztette kiberbiztonsági tesztelői, értékelői és tanúsítási képességét a fogyasztói IoT eszközökre készült ETSI EN 303 645 és az ipari automatizálási és vezérlőrendszerekre szakosodott IEC 62443-4-1 / -4-2 szabványokra az IECEE CB séma keretén belül. A CB séma alatt kiadott tanúsítványokat jelenleg több mint 50 országban fogadják el. 

2024. május 28. 10:13

Magyarországon lép az európai piacra a díjnyertes amerikai felhőszolgáltató

Magyarországon és Romániában terjeszkedik az Intuitive.Cloud, amely a térség diverz és tapasztalt tehetségbázisát veszi célba, hogy továbbra is csúcsminőségű szolgáltatásokat nyújthasson ügyfeleinek. A felhőszolgáltató a következő egy évben több, mint 10 pozíciót tervez nyitni és 200 IT-szakembert venne fel a toborzással foglalkozó Hays segítségével, ezzel pedig életjeleket mutathat az utóbbi időszakban visszaeső IT-piac. 

2024. május 27. 15:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52