Innovatív technológiai megoldásokat mutat be a KFKI

Kovács Attila, 2008. október 15. 16:30

Tematikus infokommunikációs megoldások bemutatásával, közel 400 szakmai érdeklődő részvételével nyílt meg ma Újpesten a KFKI Rendszerintegrációs Zrt. kétnapos partner- és felhasználói rendezvénye. A cég szakemberei a nagyvállalatok mellett a kis- és közepes vállalatok számára is prezentálnak különféle technológiai megoldásokat.

A KFKI  három fő téma köré (iroda, szálloda, felügyeleti központ) építette fel  élő környezeteket szimuláló alkalmazásait. Kászonyi Péter, a társaság ügyvezető igazgatója vezette körül a szaksajtó képviselőit, bemutatva egy irodai, egy szállodai környezetben megoldható különböző feladatokat, valamint a környezeteket is felügyelő központ kiterjedt funkcióit.

1. Irodai környezetben megismert funkciók: A Sun megoldásain keresztül bemutatták, hogy sok asztali PC-t használó szervezeteknél a tradicionális asztali kliensek helyett biztonságosabb (hozzáférések korlátozása pl államigazgatási, banki környezetekben, adatlopások megelőzhetők), könnyebben és olcsóbban üzemeltethető és rugalmasabb megoldás, ha vékonyklienses architektúrát vezetnek be Virtual Desktop Infrastructe megoldással. A bemutató technológiai alapjai: 2 x SunRay vékonykliens a Sun VDI megoldásának demózására (Unix / Storage BO), VMWare ESX szerver, Solaris x86 operációs rendszer VMWare alatt, SunRay Software, Connection broker.

2. Szállodai környezeti funkciók: demonstráltak egy sokszor előforduló helyzetet: felhasználó irodájától távol van, utazik. Kicsi a sávszélesség, nem lehet gépére távolról alkalmazást telepíteni, mivel az alkalmazás meglehetősen robosztus. A KFKI ezt a feladatot mégis megoldja Windows 2008 terminál szerveren keresztül. Az itt látott technológiai alapok: 1 db noteszgép a Sun Global Destop futtatásához (Unix / Storage BO), Sun Global Desktop szoftver

3. Felügyeleti központ és funkciói: VMWare virtuális szerverkörnyezetet hoztak létre; a rendezvény-installáció több éles rendszerét futtatják ESX-eken, a szervereket Virtual Centerrel menedzselik. Bemutatásra került: virtualizációval elérhető, hogy a kihasználtság megközelítse a 90%-os értéket, emeljék a rendelkezésre állást, a hardverek meghibásodása nem jár üzletileg kritikus rendszerek leállásával. Növekvő erőforrásigény esetén újabb gépek bekapcsolásával ezek a helyzetek könnyen kezelhetőek.

Kulcsszavak: KFKI

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Copilot for Microsoft 365 már magyarul is

A Microsoft bejelentése szerint 16 újabb nyelvvel gyarapodott azon nyelvek száma, amelyeket a vállalat generatív mesterséges intelligenciára alapuló alkalmazása, a Copilot for Microsoft 365 támogat mind az üzleti, mind pedig az egyéni felhasználók esetében. A magyar is ezek között van.

2024. május 11. 13:43

Ilyen lesz az első, személyzet nélkül is működő magyar bolt

A tervek szerint már idén nyáron elindulnak az első távfelügyelt boltok Magyarországon. A technológia révén a hagyományos üzletek átalakítást követően személyzet jelenléte nélkül is nyitva tarthatnak, akár 24/7-es üzemmódban. 

2024. május 11. 12:01

A régiós pénzügyi vezetők harmada már teszteli a generatív AI megoldásokat

Közép-Európában már minden harmadik szervezetnek közvetlen tapasztalata van a generatív mesterséges intelligenciával, és mindössze a vállalatok négy százaléka várja passzívan, hogy a versenytársak tegyék meg az első lépést. A régióban négyből három pénzügyi vezető (73%) véli úgy, hogy az AI fontos a vállalatuk stratégiája szempontjából. A Deloitte legfrissebb CFO felmérése szerint a megkérdezett pénzügyi vezetők fele költségcsökkentést vár a mesterséges intelligencia bevezetésétől. 

2024. május 11. 10:22

A munkavállalók véleménye alapján idén a Lufthansa Systems Hungária lett a hazai IT szektor legvonzóbb munkaadója

A magyar munkavállalók körében készített átfogó felmérés alapján az idei évben a Lufthansa Systems Hungária Kft-t választották hazánk legvonzóbb munkaadójának az IT kategóriában. A nagy presztízsű elismeréssel idén tizenegyedik alkalommal díjazták Magyarország legnépszerűbb munkáltatóit. A kapcsolódó felmérésből az is kiderült, hogy az IT szektor a dolgozók megítélése alapján továbbra is a legattraktívabb iparág Magyarországon.

2024. május 10. 12:59

Európai akciók a kibocsátásmentességért

Az Európai éghajlati paktum 2020-ban jött létre az Európai Bizottság kezdeményezésére. Fontos eszköze annak a célkitűzésnek, hogy 2050-re Európa kibocsátásmentessé váljon, megalakulása óta már több mint tízmillió kilogramm szén-dioxid csökkenéshez járult hozzá.  A Paktum évről-évre különböző akciókat szervez, hogy felhívja a figyelmet az éghajlatváltozás hatásainak mérséklésének fontosságára. Ebben az évben többek között fotópályázatot indít a környezettudatos cselekvések bemutatására.

2024. május 10. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36