Intelligens egér a Microsofttól

Kiss Ádám Zoltán, 2008. szeptember 27. 09:48

A Microsoft hosszúnevű egerének görgője oldal irányba is működik. Mire jó a Microsoft OEM IntelliMouse Explorer Tilt Wheel (4.0) PS/2 USB által bevezetett újdonság?

Szép hosszú neve van a Microsoft egerének, szükséges is ez a hosszú név, hiszen IntelliMouse már van, Explorer 3.0 is van, de Tilt Wheel még nincs. Az IntelliMouse egérfamília minden tagja ergonómiailag átgondolt, illik a kézbe, kisebb és nagyobb kezűeknek egyaránt, se nem túl nehéz se nem túl könnyű. Az FPS játékosok gyorsan és biztosan fognak minden mozdulatot végrehajtani vele. Működés közben az egész egér alja vörösen világít, ennek oka az alkalmazott optika az IntelliEye, mely a Microsoft saját fejlesztése. Érzékenysége meghaladja a hasonló egerekét, gyors és pontos, bármilyen felületen is mozgatjuk a rágcsálónkat. Öt programozható gombja van, melyeket az IntelliPoint szoftverrel alkalmazásonként ruházhatjuk fel parancsokkal. Például ugyanazon gomb megnyomása a Wordben a kivágás, az Excelben a megjegyzés beszúrása lehet. Az oldalsó gombokhoz például a weblapok előre és hátra léptetését rendelhetjük.

A görgő az igazi újdonság. A görgetés racsni-mentes, azaz folyamatosan görgethetjük vele az oldal tartalmát. Ezzel a megoldással az ablak tartalma gyorsabban végiggörgethető, ugyanannyi idő alatt 28 százalékkal nagyobb terület átlapozása lehetséges. A másik újítás, hogy a görgő jobb és bal irányban is mozgatható, amivel a nagyméretű ablak tartalmát vízszintesen, oldalirányban járhatjuk be.

Kulcsszavak: Microsoft periféria egér

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09