A Sony "Rolly" betáncol Európába

Kiss Ádám Zoltán, 2008. augusztus 30. 22:26

A “Rolly” (SEP-30BT), a vállalat tenyérben elférő zenelejátszója, mely a zene ritmusára forog és táncol, idén októbertől megérkezik Európába. A “Rolly” vezérlése mozgásokkal történik, tehát a felhasználó számot léptethet és hangerőt állíthat a kerekek elforgatásával, vagy véletlen lejátszás (shuffle) módba kapcsolhat az egység enyhe megrázásával.

A mozgást hat mozgó alkatrésszel - kerekek, karok és vállak - állítja elő a készülék, együtt mozogva két fénygyűrűvel, melyek több mint 700 különböző színt képesek megjeleníteni. Egy digitális erősítő és két 180-fokos vízszintesen szembeállított, neodymium mágnessel ellátott sztereó hangszórók állítják elő a hallgatók által élvezhető nagyszerű hangminőséget, amelyek a helyiségben bárhol elhelyezhetők a központi egységtől külön.

2GB beépített flash memóriájával a “Rolly” kb. 520 db négy perces dal tárolására képes, 128kbps MP3 kódolással. Továbbá kompatibilis a DRM mentes AAC formátummal is. Egy teljes feltöltéssel a “Rolly” akár öt órányi zene lejátszásra képes, amely mozgással kombinálva négy órára elegendő energiát jelent számára. A “Rolly” , Bluetooth kompatibilis, amely további vezetékmentes kapcsolat kialakítását biztosítja, lehetővé téve a felhasználóknak zene másolását Bluetooth eszközökről, legyen az számítógép vagy mobiltelefon.



A táncmozgások koreografálásához a “Rolly” saját szoftverrel rendelkezik (Rolly Choreographer), mely elemzi a zenét és automatikusan mozdulatokat hoz létre. A felhasználók hozzáadhatják kreatív ötleteiket, saját táncmozdulatok létrehozásával. Ezt követően a szoftver vizuális előnézetet ad, azaz megmutatja “Rolly” hogyan fog táncolni. A “Rolly” Europába három előre koreografált zeneszámmal érkezik: “The Pretender” a Foo Fighters-től, “Girlfriend” Avril Lavigne-től és “Acceptable In The 80’s” Calvin Harris-től. Továbbá két demo számot is tartalmaz, mely bemutatja, hogyan kapcsolódhat a zenehallgatás élményéhez a mozgás. A “Rolly” fekete és fehér színben jelenik meg a kiemelt üzletekben Európa-szerte, 2008 októbertől. A teljes felhasználói leírás elektronikusan az eszköz merevlemezéről elérhető, csökkentve a papír felhasználást.

Kulcsszavak: Sony audio mp3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09