Ricoh és Java fejlesztői verseny Magyarországon is

forrás Prim Online, 2008. július 9. 13:42

Magyarországon idén először hirdetik meg a Ricoh és a Sun nemzetközi szintű közös fejlesztői versenyét. A verseny első szakaszában a szervezők a szakirányú egyetemek és főiskolák jelentkezését várják.

A Ricoh és a Java nemzetközi fejlesztői versenyét immár negyedik alkalommal rendezik meg. A pályázat évek óta nagyszerű lehetőséget kínál a felsőoktatási intézmények hallgatói számára az innovációs technológia fejlesztésére, látókörük szélesítésére. A megmérettetésre idén először a magyar felsőoktatási intézmények hallgatói is nevezhetnek. A verseny egyedülálló alkalom arra, hogy a pályázók két vezető nemzetközi technológiai vállalattal közösen dolgozhassanak, és programozói képességeiket a gyakorlatban is próbára tegyék.

A Ricoh Company és a Sun Microsystems által meghirdetett versenyfeladat egy innovatív Java alkalmazás megalkotása, mely Ricoh multifunkciós terméken (MFP) futtatható. A kiírás lényege, hogy a pályázók egy olyan megoldást fejlesszenek ki, mely segítségével egy irodai berendezésből, korlátlan lehetőségekkel rendelkező integrált rendszer hozható létre.

A pályázat első szakaszában - mely 2008. június 1-jétől november 20-ig tart - a szervezők olyan magyar felsőoktatási intézmények jelentkezését várják, ahol a pályázat témájához kapcsolódó szak működik, vagy ilyen jellegű oktatás folyik. A versenyre jelentkezni itt lehet.

A felsőoktatási intézmények hallgatói illetve hallgatói csoportjai az intézmények jelentkezését követően – 2008. szeptember 1-jétől november 20-ig – regisztrálhatnak majd a fent említett weboldalon.

A pályázók az első fordulóban egy országos megmérettetésen vesznek részt, melynek nyertese továbbjut a 2009. áprilisi londoni döntőbe. Az európai döntő győztes csapata, egyhetes San Franciscó-i utazást nyer, mely során részt vesz a JavaOne konferenciáján, ahol további szakmai tapasztalatra tehet szert. A díjak között szerepel még egy Ricoh Aficio GX2500 zselés nyomtató induló készlettel, négy darab Ricoh Professional GR Digital II fényképezőgép, valamint Sun SPOT Development Kit és Sun Microsystem ajándékcsomag. A pályázatra azért is érdemes jelentkezni, mert az országos döntőbe jutott 4 legjobb eredményt elérő csapat Ricoh Aficio MP2550 multifunkciós eszközt nyerhet felsőoktatási intézményének.

További kérdések esetén a Ricoh Hungary a java@ricoh.hu e-mail címen ad felvilágosítást.

Kulcsszavak: Ricoh-hu Sun-hu verseny

Infotársadalom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38