Sony DVD-író közvetlenül a kameráról

Milkovits Gábor, 2008. július 6. 12:10

A Sony egy olyan kompakt kivitelű hordozható DVD-írót hozott forgalomba, amely képes számítógép használata nélkül, közvetlenül a videókameráról átjátszott mozgóképeket optikai lemezre írni.

A Sony DirecTV DVD-író elnevezésű készülék mindezt egy saját szoftver segítségével tudja megcsinálni, akár kétrétegű, 8,5 GB-os DVD-lemezre, AVCHD nagyfelbontású mozgókép formájában is. A sajtóközleményből nem egyértelmű, de a cég ismeretében gyanítható, hogy az eszköz kizárólag, vagy majdnem kizárólag a Sony gyártmányú, merevlemezre vagy Memory Stick flashkártyára rögzítő videókamerákkal működik együtt. Annyi kiskapu azért ebben a rosszabb esetben is van, hogy az egyéb memóriakártyával működő, más gyártmányú kamkorderek felvételeit magáról a kártyáról be tudja olvasni a DVD-író, legyen szó akár SD-ről, MMC-ről vagy bármi másról.

A praktikus készülék a videókamerákon kívül mindenféle olyan eszközről képes számítógép segítsége nélkül tartalmakat DVD-re írni, amelyek rendelkeznek digitális kimenettel, így merevlemezes felvevőkről, sőt újabb típusú VHS videólejátszókról is. A termék 230 dollárért kerül a boltokba a tengerentúlon.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09