A Microsoft felvásárolta Európa egyik vezető online térképszolgáltatóját

forrás Prim Online, 2007. december 29. 11:05

A Microsoft felvásárolta az Egyesült Királyság 100 legnagyobb technológiai cége közé tartozó Multimapet. A világ egyik vezető online térképszolgáltatójának akvizíciójával megszerzett, új, nagy teljesítményű helymeghatározó és térképtechnológia jól kiegészíti a Microsoft meglévő portfolióját, a Virtual Earth és a Live Search alkalmazásokat, a Windows Live szolgáltatásokat, az MSN-t és az aQuantive reklámplatformot. Ráadásul a technológia a jövőben további Microsoft-termékekkel és -platformokkal is integrálható. Az ügylet részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A Multimap a jövőben a Microsoft teljes tulajdonú leányvállalataként, az Online Service Group „Virtual Earth and Search” csapataiba olvasztva folytatja működését. A felvásárlás az utolsó eleme annak a lépéssorozatnak, amellyel a Microsoft az otthoni és üzleti felhasználóknak szánt szoftverek, szolgáltatások, prémium tartalmak és alkalmazások nyújtására is ki kívánja terjeszteni online szolgáltatáskínálatát.

Kulcsszavak: Microsoft +céginfo

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HTEC támogatásával indul a Budapest Data+ML Fórum

A globális digitális mérnöki szolgáltatásokat nyújtó HTEC aranyfokozatú támogatóként vesz részt a Budapest Data+ML Fórum konferencián (június 10-12.). Ez a szponzoráció kifejezi a vállalat elkötelezettségét az innovatív technológiák mellett, különös tekintettel a mesterséges intelligenciát (AI) és a Data Science-t illetően. Az HTEC nyitott arra, hogy tovább építse stratégiai kapcsolatait a helyi vállalkozásokkal és véleményvezérekkel. 

2024. június 7. 17:34

Digitális karakterekkel fejlesztenék az oktatást a Megoldások a holnapért idei győztesei

A négyhónapos sűrű és izgalmas projektidőszak után végül a budapesti Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium kétfős csapata vihette haza a Megoldások a holnapért fődíját. A Samsung az EdisonKids-dzel együttműködve immár negyedik alkalommal biztosított platformot a fiataloknak, hogy kibontakoztathassák a holnapot formáló ötleteiket. Az idei nyerteseket a jövő oktatásának témája ihlette meg: ők a digitális edukáció átformálásában, egy, a diákokhoz kapcsolt, személyes virtuális mentor megalkotásában látnak nagy lehetőséget. 

2024. június 6. 16:04

Új igazgató a Yettel Magyarország vezetésében

Június 4-től Tasnádi Iván irányítja a Yettel Magyarország kontrolling igazgatóságát.

2024. június 6. 14:33

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Alstom és a Miskolci Egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális piacvezető vállalata, és a Miskolci Egyetem.

2024. június 6. 12:55

Okospad, okoszebra, okosjátszótér az Atomvárosban

Paks városa kapcsán mindenkinek az atomerőmű jut eszébe. Pedig ha a településen jobban körbenézünk, lépten-nyomon okos megoldásokba botlunk. Persze ezek a fejlesztések korántsem öncélúak, hanem a helyiek biztonságát, kényelmét szolgálják vagy éppen arra hivatottak, hogy összehozzák a családtagokat.

2024. június 6. 11:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47