Zebra mobilnyomtatók: megkönnyítik a karácsonyi bevásárlást

forrás Prim Online, 2007. december 19. 16:40

A Zebra hordozható nyomtatói segítségével az áruházi akciós termékek gyorsan és egyszerűen átcímkézhetők, így az ünnepi roham idején több idő jut a vásárlók kiszolgálására. A mobilprinterek vezeték nélküli hálózatra kapcsolhatók, ezzel a termékek leárazása és újracímkézése hatékonyan és szinte valós időben megvalósítható. A mobil nyomtatási megoldásoknak köszönhetően a pénztáraknál nem kell többé a kézzel javított vagy nem aktuális adatokat tartalmazó címkék által okozott fennakadásoktól tartani, mivel naprakész és pontos vonalkódos árcímkék kerülnek a termékekre.

Az áruházi ünnepi akciók, év végi leárazások fontosságát nem kell külön hangsúlyozni, azonban – főleg a több százezer cikket forgalmazó nagyobb üzletekben – kritikus lehet az átárazás gyors és pontos végrehajtása. Hagyományos módszerekkel az átcímkézés időigényes és jelentős munkaerőt foglal le, emiatt az alkalmazottak kevesebb időt tudnak a vevők kiszolgálására fordítani.

„A Zebra mobilnyomtató egyik szoftverfejlesztői partnerének adatai szerint hagyományos átárazási módszerekkel a személyi költségek az akció várható profitjának egyötödét is felemészthetik. Az árazást kezelő szoftverek és a mobil nyomtatási megoldások összekapcsolása viszont akár 40 százalékos költségmegtakarítást is eredményezhet egy-egy akció esetén – mondta el Halász Árpád, a Zebra dél- és kelet-európai értékesítési vezetője.

Az árazás akkor hatékony, ha azt a boltokban azonnal és hibátlanul meg lehet valósítani – ebben segít a Zebra. A polcokra kihelyezett termékeket a vezeték nélküli hálózatban összekapcsolt mobil címkenyomtatókkal valós idejű árazási információt tartalmazó központi adatbázis segítségével címkézik át.

Az árcímkék és vonalkódok kezelését a lehető legnagyobb gondossággal kell végezni, hiszen ez számottevő hatással van az értékesítésre, a készletek forgására és a személyi erőforrások hatékonyságára is. A legfontosabb érv azonban a Zebra vonalkódos mobilnyomtatói és szolgáltatásai mellett az, hogy a vásárlók átláthatóbb információt kapnak az akciós termékekről, és az egyszerűbb és gyorsabb áruházi munkafolyamatoknak köszönhetően az alkalmazottak több figyelmet tudnak fordítani a vásárlók igényeinek kielégítésére.

Kulcsszavak: printer Zebra

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14