Továbbra is finanszírozza a kormány a határon túli eMagyar pontokat

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 17. 09:02

A jövő évben is folytatja a magyar kormány a határon túli eMagyar pontok hálózatának a finanszírozását - jelentette ki pénteken az MTI-nek Csepeli György, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közpolitikai igazgatója.

Csepeli az erdélyi Aradon az eTransylvania Egyesület által megrendezett informatikai konferencián vett részt, amelynek főtámogatója a GKM volt. A közpolitikai igazgató a jövő évi tervekről elmondta: nem extenzív, hanem intenzív irányban folytatják a hálózat fejlesztését. Hozzátette: ez azt jelenti, hogy nem létesítenek újabb internet-hozzáférési pontokat, hanem a már meglévőket "hálózatiasítják" például portálok létrehozásával.

Az MTI kérdésére, miszerint mennyi pénzt szánnak a jövő évben erre a célra, elmondta: nem kevesebbet mint az idén. Csepeli tájékoztatása szerint 2007-ben a GKM 118 millió forintot fordít eMagyar pontok létesítésére a határon túl, ebből 40 milliót Erdélyben használnak fel. A Kárpát-medencében összesen 220 eMagyar pontból áll a hálózat, ebből 170 Erdélyben és Partiumban működik. Úgy vélte, hogy nagyon sikeresnek bizonyult ez a program, amelyet 2003-ban kezdett el a GKM-be időközben beolvasztott Informatikai és Távközlési Minisztérium.

Csepeli szerint nem csak egyszerű támogatásról van szó, hiszen - mint fogalmazott - egy befektetett forint legalább hármat-négyet fial. Kifejtette: tartalmat és szolgáltatást termelnek az e-magyar pontok, amelyek egyben térség-, gazdaság- és közösségfejlesztő lehetőséget jelentenek.

A konferenciát megelőzően Kovács Kálmán magyar környezetvédelmi államtitkár és Nagy Zsolt, a romániai eTransylvania Egyesület Tanácsadó Testületének elnöke jelenlétében adták át azokat a környezetbarát számítógépeket, amelyeket ezentúl az Arad megyei Ágyán használnak. Itt 2005-ben nyílt eMagyar pont.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Minden cloud termékét AI képességekkel ruházza fel az SAP, és vezető AI-cégekkel épít együttműködést

Hagyományosan nagy figyelem kíséri az SAP éves konferenciáját, ahol legfrissebb fejlesztéseit és legújabb együttműködéseit szokta bejelenteni az üzleti szoftverek piacvezetője. 

2024. június 5. 20:38

A RECnGO szoftvercég kínai piacvezető harvdvergyártóval működik együtt

A RECnGO nevét ma már szinte mindenki ismeri, aki minőségi videós anyagok készítésével foglalkozik akár hobbi, akár profi szinten: a magyar startup forradalmi applikációja bármilyen okoseszközt képes egy gombnyomással profi videóstúdióvá változtatni. 

2024. június 5. 19:40

A Széchenyi-egyetem megerősítette helyét a legjobbak között a QS világranglistáján

A tavalyihoz hasonlóan ismét a legjobbak között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) felsőoktatási minősítő szervezet legfrissebb világranglistáján. Az intézmény sikerét elsősorban kiváló vállalati és akadémiai megítélésének, valamint a minőségi oktatást jelző jó hallgató-oktató arányának köszönheti.

2024. június 5. 17:33

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

Akár szabadnapot is „vehetnek” a Schneider Electric munkatársai

Tovább bővült a Schneider Electric által a munkatársak elismerésére létrehozott Step UP program keretében kínált lehetőségek köre, a kiemelkedő teljesítményekért kapott pontokért most már szabadnapokat is „vásárolhatnak” a vállalat dolgozói. A felmérések azt mutatják, hogy az alkalmazottak rendszeres elismerése jelentősen erősíti az elkötelezettségüket és pozitív hatással van az üzleti eredményekre is.

2024. június 5. 13:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47