Kibővíti együttműködését a Microsoft és a Novell

forrás Prim Online, 2007. november 27. 10:56

Egy évvel a Novell és a Microsoft által létrehozott megállapodás aláírását követően a felek bejelentették, hogy a jövőben is folytatódik az együttműködés. Az eredeti üzleti célok túlteljesítése után a vállalatok továbbra is erős igényt látnak a nyílt és zárt forráskódú szoftverek közötti együttműködés és a szellemi tulajdonjoggal kapcsolatos biztonság megteremtésére, és kibővítik korábbi technikai együttműködésüket.

A technikai együttműködés egyik kiemelt területe továbbra is a virtualizációs technológiák továbbfejlesztése, amelyen 2007. szeptember 12-e óta közös kutató-fejlesztő laboratóriumában (Interoperability Lab) dolgozik a két vállalat. A Novell és a Microsoft tervei szerint egy olyan többplatformos kisegítő lehetőségeket tartalmazó modellt hoznak létre, amely összekapcsolja a kisegítő technológiákat használó termékek Windows és Linux platformon működő meglévő keretrendszereit, ezáltal lehetővé teszi a fizikailag korlátozott személyek számára a számítógép-használatát. A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

Az együttműködés első évének eredményei

Az együttműködés első évében többek között olyan ügyfelek részesültek a két vállalat Windows és Linux rendszerek együttműködését javító széles körű üzleti és műszaki megállapodásának eredményeiből, mint az AIG Technologies, a Credit Suisse, a világ egyik legnagyobb számítógépgyártója a Dell, a Deutsche Bank AG, a HSBC Bank és a Wal-Mart Stores Inc.
A Novell és a Microsoft bejelentette, hogy 30 új ügyfél kap a Microsofttól hároméves prioritási támogatásról szóló tanúsítványokat a Novell SUSE Linux Enterprise Server rendszerhez, köztük az egyik legnagyobb lengyelországi értékesítési lánc, a Zabka Polska S.A., amely elsőként kötött ilyen megállapodást az országban, valamint a Svájci Posta, a T-Systems Enterprise Services GmbH és Los Angeles városa. Az új ügyfelek között helyi és globális, zárt és nyílt forráskódú megoldásokat használó vállalatok egyaránt szerepelnek, a pénzügy, az egészségügy, a kiskereskedelem és a technológia területéről.

A két vállalat folytatja a technikai együttműködést, hogy elősegítse az ügyfelek hatékonyabb munkáját a virtualizáció, a szabványalapú felügyelet, a címtár- és jogosultságkezelés, valamint a dokumentumformátum-kompatibilitás területén. A Microsoft és a Novell mérnökei közösen dolgoznak a két vállalat együttműködési laborjában a Massachusetts államban fekvő Cambridge-ben, ahol automatizált teszteket futtatnak, hogy biztosítsák a SUSE Linux Enterprise Server 10 és a Windows Server virtualizációja, valamint a Windows Server 2008 és a Xen együttműködését. Az egyesített csapat a redmondi (Washington), a provoi (Utah) és a nürnbergi (Németország) fejlesztőkkel közösen munkálkodik a két operációs rendszer közötti együttműködés zökkenőmentességén.

A fizikailag korlátozott személyek számítógép-hozzáférésének elősegítése

A Novell és a Microsoft a jövőben közösen dolgoznak azon, hogy valamennyi szoftvervállalat és a fejlesztők olyan kisegítő lehetőségekkel ellátott termékeket készítsenek Windows és Linux platformokra, amelyek a fizikailag korlátozottak, különösen a vakok számára megkönnyítik a számítógép-használatot.

A Microsoft vállalta, hogy elérhetővé teszi az ún. User Interface Automation (UIA - felhasználó felület automatizációja) keretrendszer specifikációját, amely leegyszerűsíti a fizikailag korlátozott emberek számára készülő, kisegítő technológiát használó termékek fejlesztését. A vállalat az eljárások implementálásához szükséges Microsoft szabadalmakat senkivel szemben nem használja fel, függetlenül a platformtól és attól, hogy nyílt vagy zárt forráskódú közösségről van szó. Ezzel egyidőben a Novell kifejleszt egy olyan illesztőprogramot, amely lehetővé teszi az UIA keretrendszer számára az együttműködést a már létező linuxos kisegítő lehetőségeket fejlesztő projektekkel, illetve kiegészíti az IBM Corp. és más cégek által már megvalósított befektetéseket. A Novell nyílt forráskódú munkája többplatformossá fogja tenni az UIA keretrendszert, miközben megvalósítja az UIA a Linux Accessibility Toolkittel (ATK - kisegítő lehetőségek eszközkészlete) történő együttműködését. Ez az eszközkészlet megtalálható a SUSE Linux Enterprise, és több más Linux disztribúcióban is. Az UIA-megoldás biztosítja a szoftveralkalmazások következő generációja számára a nem vizuális hozzáférési megoldások együttműködését.

Kulcsszavak: Microsoft Linux Novell

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

K&H: 5 aranyszabály a telefonos csalók kiszűrésére

Elszaporodtak a banki ügyfelek jóhiszeműségét kihasználó csalások. Az e-mailben történő adathalász támadások mellett egyre gyakoribbak a csaló telefonhívások. Ezek közös jellemzője, hogy pszichológiai nyomásgyakorlással próbálják az áldozatokat rábírni arra, hogy kiadják banki adataikat, amelyek birtokában aztán szabaddá válik az út a pénzükhöz is.

2024. június 7. 15:42

Teljesítmény, sebesség és tartósság egy dinamikus autóversenyt idéző bemutatóban

A memóriatermékek és -technológiai megoldások terén globális piacvezető Kingston Technology Company, Inc. leányvállalata, a Kingston Technology Europe Co LLP bejelentette, hogy a COMPUTEX 2024 kiállításra az autóversenyek által ihletett „Kingston: Racing Beyond Limits” bemutatóteremmel tér vissza. 

2024. június 5. 14:36

A nyaralás információbiztonsági és adatvédelmi veszélyei

A nyilvános Wi-Fi hálózatok kényelmes megoldást kínálnak az internethez való csatlakozáshoz nyaralás során is, de komoly biztonsági kockázatot is jelentenek. A nyilvános hálózatokon való adatátvitel könnyen lehallgatható, így az érzékeny adatok, mint például banki információk, bejelentkezési adatok és személyes információk veszélybe kerülhetnek.

2024. június 5. 11:29

PocketBook Verse Pro Color: kompakt e-olvasó színes kijelzővel

Színesben is jobb képfelbontással érkezik a PocketBook legújabb elektronikus könyvolvasója. A kompakt méretű Verse Pro Color vízálló, támogatja a hangoskönyveket és a Bluetooth-kapcsolaton keresztüli felolvasást, teljesítményét pedig immár négymagos processzor biztosítja.

2024. június 4. 11:29

Tárolási- és hálózati megoldásokat mutat be a QNAP

A QNAP Systems, Inc. (QNAP), a számítási-, hálózatépítési és tárolási megoldások vezető innovátora részt vesz a COMPUTEX TAIPEI 2024-en (Nangang Exhibition Center, 1-es csarnok, J0628 stand), hogy átfogó informatikai megoldásokat mutasson be, beleértve az AI-alapú fájlkezelést és felügyeletet, a magas rendelkezésre állású rendszereket, a myQNAPcloud One felhőtárhelyet, a 25 GbE-s eszközöket és a Thunderbolt 4 NAS-t videószerkesztéshez, a gyártási végrehajtórendszer-megoldásokat (MES) és még sok mást.

2024. június 3. 20:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47