A Nokia 7,6 milliárdért felvásárolná a Navteq navigációs céget

Genda Csongor Zoltán, 2007. október 1. 11:15

A Nokia állítólag tárgyalásokat folytat a navigációs szoftvereket gyártó Navteq céggel annak felvásárlásáról.

A Wall Street Journal megbízható forrásokra hivatkozva arról számol be legfrissebb számában, hogy a vezető mobilgyártó képviselői komolyan érdeklődnek az amerikai Navteq digitális térképspecialista iránt. A lap értesülései szerint a finn vállalat 7,61 milliárd dollárt fizetne a chicagói székhelyű cégért, amelynek a világ 30 országában összesen 168 telephelye van. A Navteqet 1985-ben alapították, jelenleg pedig több mint 3000 alkalmazottal rendelkezik. Ha az akvizíció létrejönne, akkor ez volna a Nokia eddigi legnagyobb felvásárlása. A WSJ tudósítója szerint a finn vállalat mostani felvásárlási szándéka illeszkedik Olli-Pekka Kallasvuo, elnök-vezérigazgató azon tervéhez, mely szerint a Nokiának meg kell alapoznia a nevét a szoftver- és szolgáltatópiacon is, és ebben a szektorban is jelentős sikereket kell elérniük.

A Wall Street Journalban megjelent hírt nem kívánták kommentálni az érintett vállalatok, és egyik fél sem erősítette meg hivatalosan, hogy akvizíciós tárgyalásokat folytatnának egymással.

Kulcsszavak: Nokia GPS

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Öt elnökségi tag mandátumáról döntött éves közgyűlésén az IVSZ

Az IVSZ – Digitális Vállalkozások Szövetsége az idei, 2024. május 30-án tartott éves közgyűlésén öt elnökségi tag mandátumáról döntött, köztük a transzformációért felelős alelnöki tisztségről és a mikro, a kkv, a multi, valamint a nagyvállalati tagozatok elnökeiről. Négy elnökségi tag mandátumát meghosszabbították, míg a nagyvállalati tagozat új vezetőjének az újonnan belépő Magyar Posta Zrt. informatikai főigazgatóját, Leveleki Zsoltot választották meg.

2024. június 1. 15:24

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Az LG új kampánya megtanít arra, hogyan nevelhetjük a hírfolyamaink algoritmusait

Az LG Electronics (LG) elindította Optimism your feed nevű globális kampányát. Az akció elsődleges célja, hogy pozitív és inspiráló tartalmak közzétételére ösztönözze a felhasználókat, és ezáltal egy optimistább hangulatot teremtsen a közösségimédia-platformokon. 

2024. május 31. 18:34

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

Növeli európai termelési kapacitását a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kedden megnyitotta okosgyárát Dunavecsén. A 28.000 négyzetméteres épületben ötszázan dolgoznak majd.

2024. május 30. 19:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52