Modern IT-megoldások a Praktikerben

forrás Prim Online, 2007. szeptember 30. 18:52

A hazai kiskereskedelem legkorszerűbb barkácsáruházát nyitotta meg Vecsésen, a Ferihegyi Repülőtér közelében a Praktiker mintegy 1,6 millárd forintos beruházás keretében, ezzel 17-re bővült országos üzlethálózata. Az áruházban 55 ezer termék árát elektronikus árcímke mutatja.

A Praktiker több százmillió forintos befektetés keretében olyan modern információtechnológiai eszközöket és megoldásokat integrált az európai mintaáruháznak szánt vecsési üzletébe, amelyek 5-10 év múlva lesznek elterjedtek a kiskereskedelemben, s a vásárlási folyamatot egyszerűbbé és látványosabbá teszik. Az üzletegységben – a Pricer cégnek köszönhetően – elektronikus árcímke mutatja valamennyi árucikk árát, ez csaknem 55 ezer féle terméket jelent. A legfrissebb kereskedelmi információkat a vásárlók plazma televíziókon keresztül ismerhetik meg, az áruházban internethez kapcsolódó infoterminálokkal tájékozódhatnak, és korszerű lakberendezési tervezőprogramok segítségével valósíthatják meg elképzeléseiket. A pénztárzónában új generációs, érintőképernyővel rendelkező IBM-gyorskasszák működnek, ezek percekkel csökkentik a várakozási időt, és kontrollként megjelenítik a megvásárolni kívánt árucikk fotóját is. A barkácsáruház kávézójában díjmentes T-Systems hot-spot biztosítja a kapcsolatot a világhálóval. A kasszarendszer integrációját a Szintézis Zrt. végezte, de az ötletek nagy részét a Praktiker magyar programozói csapata szállította.

A technológiai újdonságok egy részét több budapesti és vidéki Praktiker üzletben is bevezetik, de a barkácslánc azt tervezi, hogy további IT-megoldásokat is alkalmaz középtávon. A tervek szerint néhány éven belül már használható lesz a vecsési Praktiker áruházban a bevásárlókocsit helyettesítő intelligens kosár, és működni fognak az önkiszolgáló kasszák.

A Praktiker stratégiai fontosságot tulajdonít az e-kereskedelemnek is, ezért úttörő szerepet vállalt Magyarországon. A barkácsóriások közül elsőként bevezette az internetes árurendelést interaktív honlapja és call centere segítségével. A Praktiker idei esztendőben már 26 millió forintos forgalmat realizált az interneten, s további 150 milliót telefonos megrendelésekkel. A Praktikernél belátható időn belül megvalósul az elektronikus fizetés és a weben megrendelhető házhozszállítás is.

Kulcsszavak: IT e-commerce

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38