Microsoft-Sun: bővülő stratégiai együttműködés

forrás Prim Online, 2007. szeptember 14. 17:12

A Sun csatlakozik a Windows Server operációs rendszerekhez hardvereszközt gyártó OEM-partnerek táborába. A megállapodás szerint emellett a Sun és a Microsoft a jövőben szorosabbra fűzi együttműködését annak érdekében, hogy a Windows Server minél szélesebb körben üzemeltethető legyen a Sun 64 bites rendszerein.

A megállapodás főbb elemei:

Windows Server OEM-megállapodás – A Sun mostantól Windows Server alkalmazást is kínál 64 bites hardverein, a Windows Server alapú szerverrendszereket pedig különböző segédprogramokkal és értéknövelt szoftverekkel támogatja. A Windows Server 2003 alkalmazással futó, Sun 64 bites rendszerek 90 napon belül elérhetők lesznek.

Sun 64 bites rendszerek és tárolóegységek – A Microsoft a Sun csúcstechnológiát képviselő 64 bites szerverei és tárolótermékei mellett tette le voksát. A Microsoft és a Sun együttműködése a továbbiakban kiterjed a Windows platform tesztelésére és ellenőrzésére a Sun rendszerein, hogy ezáltal még színvonalasabb szolgáltatásokat kínálhassanak a vállalati megoldások terén.

Solaris és Windows virtualizáció – A Sun és a Microsoft a jövőben együttműködik annak érdekében, hogy a Solaris megfelelően fusson a Microsoft virtualizációs technológiáin, a Windows Server pedig teljesen kompatibilis legyen a Sun virtualizációs megoldásaival. A Sun és a Microsoft közös program keretében nyújt támogatást a virtualizációs megoldásokat használó ügyfelek számára. Ez a közösen vállalt elkötelezettség garancia arra, hogy a Windows és a Solaris rendkívül magas minőséget kínáljon a virtualizációt alkalmazó felhasználóknak.

Az együttműködés bővítése az IPTV terén
– A Sun és a Microsoft közösen dolgozik majd azon, hogy világszerte minél többen válasszák a Microsoft Mediaroom IPTV és multimédia platformot Sun szervereikhez, valamint tárolórendszereikhez. Az AT&T a Sunt választotta U-verse nevű digitális TV-szolgáltatásához. Ez a Microsoft Mediaroom platform ez idáig talán legkomolyabb bevezetése a világon, amely szerver- és kliensszoftvereket egyaránt magában foglal. A Sun szervermegoldásainak és a Microsoft TV szoftver-technológiájának kombinációja a várakozások szerint felgyorsítja az IPTV-szolgáltatások piacra kerülését, miközben a kommunikációs szolgáltatásokkal foglalkozó vállalatoknak kimagasló paramétereket kínál költséghatékonyság és teljesítmény terén.

Fokozott beruházások a technológiák együttműködésének fejlesztéséhez
– A Microsoft és a Sun technológiai együttműködési központot (Interoperability Center) hoz létre a Microsoft redmondi székhelyén. A központ magában foglal majd egy Sun 64 bites rendszereket bemutató létesítményt, egy laboratóriumot a Windows és Sun termékek összehangolásához szükséges tesztek elvégzésére, továbbá próbaalkalmazások futtatásával támogatja a Sun 64 bites rendszerein Windows alapú megoldásokat futtató ügyfeleket. Ilyen projektek a Sun és a Microsoft közös megoldásai, adatbázisok, e-mail és üzenetküldő rendszerek, a virtualizáció és a Remote Desktop Protocol (RDP) támogatása Sun Ray vékonyklienseken. A technológiai együttműködési központ révén a Sun ezután még intenzívebben képviselteti magát a Microsoft székhelyén, ahol már eddig is jelen volt a Vállalati tervezőközpontban (Enterprise Engineering Center) bemutatott és tesztelt rendszerei révén.

  • A interoperabilitás további fejlesztését célzó program a két vállalat között 2004 áprilisában kötött együttműködési megállapodásra épül. A Microsoft és a Sun a megállapodás megkötése óta eltelt időszakban web alapú szolgáltatások, jogosultságkezelés, vékonykliensek, rendszerfelügyeleti alkalmazások és a Windows Server interoperabilitásának fejlesztésén működött együtt. Customer Ready Systems programján keresztül a Sun a Windows Server telepítésével és beállításával kapcsolatos szolgáltatásokat kínál azon ügyfelei számára, akiknél speciális igények merülnek fel az integrációt megelőző fázist és a tesztelést illetően. A két vállalat emellett megteremtette az alapját egy, a Java Platform Enterprise Edition (Java EE), a .NET Framework 3.0 és a Windows Communication Foundation közötti szorosabb együttműködésnek a Sun web alapú szolgáltatások interoperabilitását támogató technológiája keretében (Tango Projekt). A Sun alapító tagja a Microsoft Interoperability Vendor Alliance szövetségnek, és egyúttal a Microsoft arany fokozatú partnere.
Kulcsszavak: Sun szerverszoft Microsoft

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38