IDC: BI-konferencia Budapesten, Bill Inmon részvételével

forrás Prim Online, 2007. szeptember 10. 16:14

Bill Inmon, az üzleti intelligencia (BI) és az adattárházas működés elismert szaktekintélye, az IDC immár hatodik alkalommal megrendezett, éves BI konferenciája alkalmából látogat először Budapestre. A Computerworld Magazin által az „Elmúlt negyven év legnagyobb hatású IT-személyiségei” közé választott, és az „adattárházak atyjaként” emlegetett szakember a rendezvény keretében interaktív szemináriumot tart az adattárházas beruházások megtérüléséről, költségcsökkentő hatásáról, és arra is felkészíti a résztvevőket, miként győzhetik meg cégük vezetőit az üzleti intelligencia előnyeiről.

A „BI mindenkinek: műszerfal minden asztalon” című konferencia előadói között Bill Inmon mellett az IDC elemzői és partnerei, pl. az Oracle és az Information Builders is szerepelnek. A szeptember 25-i rendezvénynek a Novotel Budapest Centrum Hotel ad otthont. Az IDC előrejelzése szerint a BI-szoftverekre és -eszközökre fordított összeg Magyarországon 2007 végére megközelíti a 18 millió dollárt, és ez az összeg – a globális növekedés ütemét meghaladva – mintegy 12 százalékkal fog emelkedni a következő öt évben. A BI vitathatatlan fontosságát felismerve az IDC arra biztatja konferenciája résztvevőit, hogy dolgozzanak ki stratégiai ütemtervet a BI analitikai lehetőségeinek hasznosítására, tűzzenek ki e téren hosszú távú célokat, és mindeközben hozzák ki a maximumot a rendelkezésre álló hasznos eszközökből, pl. a vállalati keresőfunkciókból, az alkalmazásintegrációból, a szolgáltatásorientált architektúrából (SOA), a valós idejű teljesítménymutatókból és a dashboard-megoldásokból.

Bill Inmon, az Inmon Data Systems elnöke, több mint 46 szakkönyv és 650 tárgyi témájú cikk szerzője napjaink legtapasztaltabb adattárház-szakértőinek egyike. Ő a következőképpen látja a mai vállalatok előtt álló legnagyobb kihívást: „A céges adatok több mint 80 százaléka szöveges, strukturálatlan formátumban létezik. Nem kérdés, hogy ezek az anyagok rengeteg adatot tartalmaznak, ám ezek felkutatásában az egyszerű nagyvállalati keresés csupán az első lépés. Az eredményes szöveganalitikához először integrálni kell a szöveges adatokat. Egyébként éppoly reménytelen lesz a keresés, mint megtalálni Bábel tornyát.”

Ehhez és a kinyert adatok hasznosításához kíván segítséget nyújtani az IDC BI-konferenciája. Az idei rendezvény előadásai a méretrugalmas üzleti intelligencia alapjainak kiépítését állítják a középpontba:

Üzleti intelligencia a vállalati teljesítmény szolgálatában – Oracle megközelítés

Az adatok azonnal hasznosítható információvá való átalakítása a következő kihívás az analitikai és BI-megoldások fejlesztésében. Csak a megfelelő technológiák és gyakorlat optimális együttesének birtokában lehet elérni el a teljesítmény fejlődésének következő szintjét, ahol a megfelelő információk olajozottan működő, felhasználókra adaptált csatornákon és eszközökön keresztül, mindig eljutnak a megfelelő személyekhez.

Intelligent Search – az üzleti intelligencia legjava, vállalati keresési képességekkel kiegészítve


Az Info Builders bemutatja, hogy a BI és a nagyvállalati keresési képességek ötvözetével a vállalati szervezet különböző szintjén dolgozó felhasználók valós időben hozzáférhetnek a strukturált és strukturálatlan adatokhoz. Kiderül, miként használják az igazságszolgáltatás, a bankszektor és a gyógyszergyártás szereplői az Intelligent Search alkalmazást az integrált információszolgáltatás és analitika felhasználói szintű megvalósítására a népszerű Google keresőfelületen keresztül.

Bill Inmon workshop: Adattárházak és befektetés megtérülés


Az előadás az adattárház kiépítésének pénzügyi (és egyéb) vonatkozásait vizsgálja, összehasonlítva egymással két olyan vállalatot, amelyek közül az egyik az adattárház-beruházás mellett döntött, a másik pedig elvetette ezt a tervet. Bemutatja, hogyan történik a két esetben az információ integrálása, és miként alakulnak az információszerzés költségei és sebessége.

További információ

Kulcsszavak: IDC konferencia

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

GKID-Mastercard Digitális Kereskedelmi Körkép 2024/I

Továbbra sem látszik a fellendülés a belföldi e-kereskedelmi piacon. Ráadásul a jelenség nem magyar sajátosság, szinte minden régiós és EU-s piacot érint. Az okok között pedig elsősorban az elmúlt két év folyamatos vásárlóerő-csökkenése,  valamint a látványosan megerősödő kínai e-kereskedők térhódítása áll. Ebben a piaci környezetben az online vásárlókért folyó versenyben egyre nehezebb dolga van a hazai vállalkozásoknak – derül ki a GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép néven publikálásra kerülő riportjának legújabb, 2024-es kiadásából.

2024. május 8. 11:28

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36