Két VoIP-újdonság a D-Linktől

forrás Prim Online, 2007. június 30. 11:01

Két újabb, otthon és az irodában is használható termékkel gazdagodik júliustól a a D-Link VoIP termékpalettája: A DPH-300S SIP DECT telefon egy hagyományos zsinór nélküli telefon összes kényelmi funkcióját ötvözi a VoIP-hívások alacsony percdíjaival, míg a DVG-5121SP 2 portos telefonadapterre akár jó öreg analóg telefonunk is rádugható, majd VoIP üzemmódban használható.

DPH-300S

A DPH-300S VoIP DECT telefon ötvözi egy hagyományos zsinór nélküli (DECT) telefon valamennyi kényelmi funkcióját a VoIP kedvező hívásdíjaival – mindehhez pedig természetesen ma már a számítógépnek sem kell bekapcsolva lennie. A készülék RJ-11-es portjára (normál telefon aljzat) csatlakoztatható a bejövő telefonvonal, míg két Ethernet portja közül az egyiket összekötve az otthoni routerrel a szélessávú Internet kapcsolaton keresztül is telefonálhatunk illetve fogadhatuk hívásokat.

A telefon rendelkezik a már megszokott hívásvárakoztatási, hívásátirányítási, újratárcsázási és telefonkönyv funkciókkal, de a hívó fél kijelzése és a kihangosítás is biztosított. Külső antenna csak a bázisegységen található, ezáltal a kézibeszélő – melyből egy bázishoz akár öt is csatlakoztatható - kényelmesen elfér egy kisebb tenyérben is. A zsinór nélküli hatótávolság beltéren 50m, kültéren 300m.

Ami azonban a terméket igazán érdekessé és hasznossá teszi az a SIP VoIP rendszer. Élő szélessávú Internet előfizetés birtokában ingyenesen vagy nagyon kedvezményes percdíjjal telefonálhatunk akár külföldre is. A készülék 2 SIP accountot képes kezelni, így egyszerre akár két szolgáltatóval is kapcsolatban állhatunk. A D-Link a Skype szolgáltatással szemben a nyílt SIP protokollt támogatja, így a vásárló bármely hazai VoIP szolgáltató (Megaphone, NeoPhone, NetPhone) közül szabadon választhat. A kijelzőn olvasható, milyen irányból érkezik a hívás, azt pedig, hogy mi azt vezetékes vagy VoIP irányban indítjuk, egy egyszerű előválasztással dönthetjük el.

A SIP DECT telefon július közepétől Magyarországon is elérhető.

DVG-5121SP

A DVG-5121SP 2 portos VoIP telefonadapter egy kis átalakító, melyre akár két analóg telefonkészüléket (vagy akár egy telefont és egy faxot) csatlakoztatva készülékváltás nélkül élvezhető az internetes telefonálás minden előnye. A beépített routernek köszönhetően a hálózatra kötött számítógépek internetkapcsolata zavartalan, a beépített QoS támogatás pedig a zökkenőmentes telefonáláshoz biztosítja a szükséges sávszélességet. Nem tévedés, még külön routerre sincs szükség. A beépített PSTN portra a vezetékes vonalat csatlakoztatva az internetkapcsolat megszakadása vagy akár áramszünet esetén is biztosított a telefonálás – akár az éppen folytatott beszélgetés megszakadása nélkül is!

A 2 portos telefonadapter már kapható Magyarországon is.

Kulcsszavak: D-Link VoIP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Félnek a csalóktól: a magyar internetezők 15 százaléka elkerüli az online fizetést

Egy friss felmérés szerint a magyarok többsége tart attól, hogy online vásárlás során csalás áldozatává válik, 94 százalékuk védekezik is valamilyen módon a visszaélésekkel szemben. Ugyanakkor 15 százalék azok aránya, akik inkább kerülik az online fizetést, annyira félnek az adathalászattól. 

2024. június 1. 10:19

Újabb díjat nyertek a Zyxel tűzfalmegoldásai

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 16:57

Nagy teljesítményű, ultragyors gaming monitor

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  büszkén mutatja be az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt, egy olyan élvonalbeli monitort, amely az esport-szintű teljesítményt példa nélküli megfizethetőséggel ötvözi. 

2024. május 31. 11:40

A Sandberg komolyan gondolja a gaminget!

Manapság a perifériamárkák jelentős része igen nagy hangsúlyt fektet az esport felszerelések fejlesztésére. Így tesz a Sandberg is, arra törekedve, hogy az EsportsEquipment sorozat a remek árú és magas minőségű gaming termékeiről legyen ismert. A vállalat erre a filozófiára erősít rá Stealth Gamer billentyűzetével és legújabb BossBlaster gaming headsetével is.

2024. május 30. 09:49

Másodpercenként akár 480 képkockát is képes megjeleníteni az LG új monitorja

Az LG legújabb, játékosoknak szánt, 32GS95UE-B UltraGear OLED monitorja minden eddiginél gördülékenyebb grafikus megjelenítést ígér. A képfrissítési ráta mellett a csúcsfényerő is jelentősen növekedett a gyártó korábbi monitorjaihoz képest, így világosabb környezeti viszonyok mellett is tiszta és élénk képet kapnak a felhasználók.  

2024. május 29. 20:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52