"Vállalatok a női vezetőkért": a Xerox idén is a toplistán

forrás Prim Online, 2007. március 26. 12:11
A Xerox bekerült a „Vállalatok a női vezetőkért” 2007-es toplistájába, amelyet az amerikai üzletasszonyok és női szakemberek szervezete,  a NAFE (National Association for Executive Women) állít össze minden évben. A Xerox 2004 óta folyamatosan szerepel a listán.
A női esélyegyenlőség nem csupán a nők ügye, hanem össztársadalmi kérdés, amelyre Amerikán kívül Európában is komoly figyelmet fordítanak. A NAFE számos olyan szempont alapján értékel, mint például a nők javadalmazása, egyéb juttatásai, a női alkalmazottak száma - különös tekintettel a magasabb menedzseri szintekre -, illetve a nők előrelépési lehetőségei. Ahhoz, hogy egy cég bekerüljön egyáltalán a listába, a vállalatnak legalább 2 női felsővezetővel kell rendelkeznie.

„Az 1972-ben alapított Női Vezetők Nemzeti Egyesülete, a NAFE immáron hat éve osztja ki a ›Vállalatok a női vezetőkért‹ díjat. Gyártó cégek között különösen nehéz olyat találni, ahol akkora a női vezetők, valamint a női alkalmazottak aránya, mint a Xeroxnál. A NAFE tapasztalatai szerint, ahol a Xeroxhoz hasonlóan női ügyvezető igazgató van, a felsővezetők között megemelkedik a nők száma, és hangsúlyosabbá válik a családbarát környezet kialakítása. Ez a vállalatot még vonzóbbá teszi a hölgyek számára” - nyilatkozta Betty Spence, Ph.D. a NAFE elnöke.

A Xerox ügyvezető igazgatója 2001 óta Anne Mulcahy, aki ma már a világ hatodik legbefolyásosabb asszonya. A szakember pályafutását üzletkötőként kezdte a Xeroxnál és fokozatosan vállalt egyre felelősebb beosztásokat. Karrierje mellett a magánéletét sem hanyagolta el, hiszen mindig is fontos volt számára a családja és gyermekei.

A Xerox nők iránti elkötelezettsége minden foglalkoztatottsági szinten megnyilvánul például abban, hogy különböző munkaszervezési módszereket (rugalmas munkaidőt, távmunkát) alkalmaznak annak érdekében, hogy megvalósuljon a magánélet és a karrier egyensúlya.

Éppen ezért a fenti elismerésen kívül a Xerox elnyerte a „Legjobb munkahely” díjat az Emberi Jogok Kampánya Alapítványtól, valamint belekerült a Fortune magazin „Amerika leginkább kedvelt vállalatai”, illetve a CRO magazin társadalmi felelősségvállalási listájába.
Kulcsszavak: Xerox CIO

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A FŐTAXI a Formula 1 Magyar Nagydíj hivatalos szállítópartnere

2024-ben immár 39. alkalommal rendezik meg a Formula 1 Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt-vel kötött megállapodás értelmében a július 21-én tartandó viadal hivatalos és kizárólagos személyszállító partnere a legnagyobb múltú hazai taxitársaság, a FŐTAXI lesz. A megállapodás célja, hogy a látogatók és a partnerek egyszerűen és biztonságosan jussanak el a Hungaroringre és haza. 

2024. május 15. 12:59

Protechtor Future Summit: Az AI exponenciálisan fejlődik, amire az emberi agy egyszerűen nincs felkészülve

Két borzasztóan aktuális és forró témáról beszélgettek neves és elismert hazai gondolkodók a Protechtor Future Summit üzleti és tech vezetőknek szóló inspirációs eseménysorozat tavaszi alkalmán. A mások mellett Király Júlia, Dr. Oszkó Péter vagy Dr. Tilesch György MI-szakértő nevével fémjelzett panelbeszélgetéseken a szakértők egyrészt a mesterséges intelligencia társadalmi igazságoságra és kultúrára gyakorolt hatását, másrészt az örök élet és a biológiai óra visszafordíthatóságának kérdését vizsgálták.

2024. május 15. 09:57

Érkezik: mesterséges intelligencia és virtuális valóság az oktatásban

Tanítás és tanulás az MI vagy XR technológiák segítségével, mentális egyensúly a mesterséges intelligencia korában. Idén is meghirdeti pedagógusoknak szóló pályázatát a Yettel digitális oktatási programja, a ProSuli. A pályázat célja, hogy a tanárok a szakterületükhöz szorosan kapcsolódó digitális tananyagokat hozzanak létre, különös tekintettel a matematika, a természettudományok és az idegen nyelvek területére. Az elkészült tananyagok valamennyi hazai pedagógus számára hozzáférhetők lesznek. A 25 legjobb pályázó egész nyárra elegendő mobilinternetben részesül, 10 nyertes pedig 120 ezer forint értékű ajándékutalvánnyal gazdagodhat.

2024. május 14. 19:26

Megjelent a NEXT 3D konferencia programja

Megjelent a NEXT 3D additív gyártás és digitalizálás konferencia programja. Nem kevesebb, mint 15 hazai mérnök és vezető szakember fogja megosztani 3D technológiai sikereit és tapasztalatait a résztvevőkkel. A konferenciaprogram alapján a NEXT 3D látogatói felbecsülhetetlen értékű tudással bővíthetik 3D nyomtatási és 3D szkennelési ismereteiket.

2024. május 14. 16:29

Ezek az idei kulcstémák a webes és marketing stratégiák terén

Mások mellett Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapítója, Wolf Gábor kisvállalati marketing szakértő, Sárospataki Albert, a Billingo vezérigazgatója és Huszár Viktor, a Teqball társalapítója is előadást tart az idei Maximum Web és Marketing Konferencián, ahol a résztvevő vállalkozók elsősorban a sikeres cégvezetés és online működés megvalósításához gyűjthetnek hasznos tudást a leghitelesebb példaképektől.

2024. május 14. 14:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38