Szakmai elismerés és közönségdíj a SAS szoftvereinek

forrás Prim Online, 2007. február 26. 09:54
A vezető üzleti intelligencia szállító SAS Risk Intelligence terméke nyerte el a világszerte mértékadó, pénzügyi kockázatkezeléssel foglalkozó Risk magazin „Év szoftvere” díját. A rangos szakmai elismerésen túl a vállalat Enterprise Miner megoldása olvasói díjat kapott az adatbányászati eszközök kategóriájában az Intelligence Enterprise előfizetőinek szavazatai alapján.
Túl a kockázatkezelésen

A Risk Magazin 2002 óta minden évben díjjal ismeri el a vezető szoftvergyártók újításait és legjobb gyakorlatát (best practice) a kockázatkezelés területén. A győztes szoftver kiválasztásánál döntő szempont, hogy az alkalmazás miként tudja teljesíteni a vevők igényeit, illetve milyen válaszokat ad a piac kihívásaira.

A SAS Risk Intelligence alkalmazása egy aktuális problémára kínál megoldást: 2007. január 1-jén lépett életbe a Basel II szabályozás, mely minden eddiginél kifinomultabb kockázatkezelést igényel a pénzügyi intézményektől. A SAS alkalmazása azonban jóval túlmutat a kormányzati előírásoknak és iparági szabványoknak való megfelelésen, ugyanis ma már egyre több szervezet tekinti stratégiai fontosságúnak a kockázatkezelést. A kockázat ilyen típusú megközelítése az elkövetkezendő néhány évben várhatóan versenyelőnyhöz  juttatja  a felhasználó szervezeteket, ugyanis a kockázatalapú teljesítménymenedzsmentnek köszönhetően növelhető a vállalat nyeresége.

Az év kockázatkezelő megoldása: SAS Risk Intelligence

A SAS alkalmazása előrejelzi a felismert tőkekockázatokhoz kapcsolódó lehetőségeket, és időben figyelmeztet, ha lehetséges veszélyt észlel. A SAS Risk Management tömör, átlátható és auditálható képet ad minden kockázati tevékenységről, így a kockázatmenedzsment a szervezet mindennapi üzleti tevékenységének részévé válik. A vállalat által generált rengeteg adatot a SAS alkalmazása használható információvá alakítja, így a döntéshozók gyorsan tudnak reagálni a változó piaci feltételekre, be tudják azonosítani az új stratégiai irányokat, és fel tudják fedni a potenciális problémaforrásokat mielőtt azok  nehézséget okoznának. Az adatok aggregálásán túl a kockázatkezelők tetszés szerint le is bonthatják az adatokat, akár a személy szintjére - például egy hitelbírálati eljárás során. A SAS kockázatkezelő szoftvere rövid időn belül harmadszor részesült szakmai elismerésben. A Risk magazin díja is alátámasztja a SAS kockázatkezelő piacon elfoglalt vezető szerepét.

Közönségdíjas SAS-szoftverek

A rangos szakmai díjon túl a SAS a felhasználók körében is elismerést vívott ki. A BI-profilú Intelligence Enterprise magazin olvasói minden évben szavazhatnak a legjobb üzleti intelligencia alkalmazásokra. Az előfizetők 2006-ban 37 kategóriában választották ki a legjobbakat, az értékelés szempontja idén is a megbízhatóság és a széles körű alkalmazhatóság volt. A SAS Enterprise Miner megoldása egymást követő három évben kapta a legtöbb szavazatot az adatbányászati eszközök között. A SAS leányvállalataként működő DataFlux cég alkalmazását az adatminőség és adatprofilozás kategóriában találták a legjobbnak az olvasók.

A gyakorlatban

Az adatok, webes tranzakciók, de akár a szöveges jegyzetek mind-mind értékes információkat tartalmazhatnak, melyeket teljes mértékben kiaknázva megnőhetnek egy szervezet lehetőségei. Az előrelátó vállalatok manapság a csalások számának csökkentésére, az ügyfelek lemorzsolódásának megakadályozására, az erőforrások iránti kereslet előrejelzésére, és a beszerzések növelésére egyaránt adatbányászati eszközöket használnak.  A telekommunikáció területén működő vállalatok, a hitelintézetek és biztosítók az adatbányászatot csalásfelderítésre, marketing kampányaik optimalizálására, és legjövedelmezőbb stratégiáik felismerésére használják. A gyógyszeripar sebészeti alkalmazások, orvosi tesztek és gyógykezelések hatékonyságát vizsgálja a szoftver segítségével. A kereskedelem kuponos és egyéb értékesítés-növelő eszközök hatékonyságának becslésére, és az egyes fogyasztók számára legmegfelelőbb kínálat előrejelzésére használja az adatbányászat eszközeit.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59