Bookline: az igazgatóság támogatja a nyilvános vételi ajánlatot

MTI Sajtóadatbank, 2007. február 19. 08:35
A Bookline.hu Nyrt. igazgatósága elfogadásra javasolja a Közép Európai Média és Kiadó Szolgáltató Zrt. nyilvános vételi ajánlatát a társaság részvényeire - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján pénteken.
A felkért független pénzügyi tanácsadó pénzügyi szempontból méltányosnak értékelte az ajánlatot, és a munkavállalói érdekképviseletek sem emeltek kifogást ellene.

Az ajánlattevő február 1-jén tett vételi ajánlatot az internetes könyvkereskedelemmel foglalkozó Bookline.hu valamennyi részvényére 905 forintos árfolyamon.

Az ajánlatot a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete még nem hagyta jóvá.

Az igazgatóság felhívja a részvényesek figyelmét arra, hogy az ajánlat elfogadás nem minősül tőzsdei tranzakciónak, és az így realizált árfolyamnyereséget személyi jövedelemadó, valamint 14 százalékos egészségügyi hozzájárulás is terheli. Erre tekintettel célszerű mérlegelni az ajánlat azon kitételét, hogy az ajánlattevő az ajánlati időszak lezárását követően tőzsdei vételi megbízást ad a társaság részvényeire 900 forintos vételáron. Az így eladott részvények után 20 százalékos tőzsdei ügyletből származó adót kell fizetni.

Az ajánlat szerint a Közép Európai Média és Kiadó nem kíván élni a kiszorítási jogával abban az esetben sem, ha megszerzi a Bookline.hu részvényeinek több mint 90 százalékát.

Az ajánlattevő a Bookline.hu jegyzett tőkéjének 30,53 százalékát birtokolja, és ezzel a társaság legnagyobb tulajdonosa. További fő részvényesek a társaság vezető közül ifj. Márffy György 28,24 százalékkal, Földváry Gábor 11,6 százalékkal és Korányi Tamás 9,92 százalékkal, a Forrás Nyrt. pedig 9,87 százalékkal rendelkezik.

A Bookline.hu igazgatóságának tagjai közül többen is vezető tisztséget töltenek be a Közép Európai Média és Kiadói Zrt. érdekeltsége tartozó Index.hu Zrt.-nél, és a Net Média Zrt.-nél.

A Bookline.hu részvényeit 2006. augusztus 28-án vezették be a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájába.

A társaság adózás utáni vesztesége 118 millió forint volt 2006-ban, szemben az egy évvel korábbi 147 millió forintos veszteséggel. Az értékesítés nettó árbevétele 1,4 milliárd forint volt, több mint duplája az egy évvel korábbi 652,6 millió forintnak.
Kulcsszavak: +céginfo Bookline.hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még mindig óvatlan az online vásárló magyarok ötöde

A magyar lakosság majdnem háromnegyede rendszeresen vásárol és fizet interneten keresztül (69 százalék), és szinte mindenki (97 százalék) tudatában van az ezzel járó kockázatoknak. A megkérdezettek négyötöde legalább egy módszert alkalmaz is a biztonsága érdekében viszont ötből egy fő még mindig nem ellenőrzi a fizetési felületek hitelességét – derült ki az OTP Mobil friss felméréséből. 

2024. május 8. 14:16

GKID-Mastercard Digitális Kereskedelmi Körkép 2024/I

Továbbra sem látszik a fellendülés a belföldi e-kereskedelmi piacon. Ráadásul a jelenség nem magyar sajátosság, szinte minden régiós és EU-s piacot érint. Az okok között pedig elsősorban az elmúlt két év folyamatos vásárlóerő-csökkenése,  valamint a látványosan megerősödő kínai e-kereskedők térhódítása áll. Ebben a piaci környezetben az online vásárlókért folyó versenyben egyre nehezebb dolga van a hazai vállalkozásoknak – derül ki a GKID és a Mastercard közös, Digitális Kereskedelmi Körkép néven publikálásra kerülő riportjának legújabb, 2024-es kiadásából.

2024. május 8. 11:28

Új jelölés lesz a fenntarthatóság ismérve

Új minősítési kategóriát hozott létre a Siemens az EcoTech megjelöléssel, amivel az iparban, az energiaelosztásban használatos termékeinek fenntarthatósági jellemzőiről ad átfogó képet. Segítségével a vásárlók könnyen megtalálják a számukra egyszerre előnyös és környezetbarát megoldásokat.

2024. május 7. 17:59

A Schneider Electric együttműködik a WageIndicator Foundationnel

Becslések szerint világszinten a munkavállalók mintegy egyharmada kevesebbet keres, mint amennyi a nyugodt, tisztességes megélhetése biztosításához elegendő. A helyzet javítása érdekében összefogásra van szükség, ennek jegyében a Schneider Electric három évre szóló partnerségi megállapodást kötött a WageIndicator Foundation nevű szervezettel.

2024. május 7. 14:53

Díjnyertes Samsung klímamegoldások az MCE 2024-en

A Samsung Electronics Air Conditioner Europe (SEACE) legújabb fejlesztéseivel és termékeivel vett részt a 2024-es Mostra Convegno Expocomfort (MCE) hűtés-fűtéstechnikai szakkiállításon. Az MCE kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy a vállalat bemutathassa mind a lakossági, mind a kereskedelmi termék- és szolgáltatáskínálatát a HVAC+R*  területén, amelyeket a kényelem és az összekapcsolhatóság vezérel. A szakkiállításon a Samsung tovább erősíthette iparági pozícióját, a termékeket MCE Kiválósági díjakkal ismerték el, illetve a 2024-es Év Terméke díjat is elnyerte a vállalat.

2024. május 7. 10:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36