Erősít az update a magyar CRM-piacon

forrás Prim Online, 2007. január 25. 12:04
Tovább erősíti pozícióját a magyarországi CRM-piacon az update software AG. Ennek, valamint a térségben tervezett partnerhálózat-építésnek köszönhetően a közeljövőben a magyar főváros lehet a cég regionális terjeszkedésének központja. A vállalat 19 éve van a piacon, részvényeit 2000 áprilisától a Frankfurti Tőzsdén jegyzik, és 55 országban használják megoldásait. Szokásos évindító partnertalálkozójukat idén először nem a bécsi központban, hanem Budapesten tartják.
Budapesten tartja szokásos évindító rendezvényét az CRM-megoldások egyik vezető európai fejlesztője és megoldásszállítója, a bécsi székhelyű update software AG. A helyszín kiválasztásában szerepet játszott, hogy a cég menedzsmentje szeretné megerősíteni pozícióját a magyar CRM-piacon. Sőt, a térségben történő piacépítési terveknek megfelelően a közeljövőben Budapest lehet a cég regionális terjeszkedésének központja.

Az 1988-ban Bécsben alakult update software AG a kezdetektől fogva kizárólag CRM-szoftverek fejlesztésével foglalkozik. Céljai között az ügyfél- és vásárlói kapcsolatokat támogató szoftvermegoldások megalkotása és folyamatos tökéletesítése szerepelt. Az alapítás óta eltelt 19 esztendő fontos mérföldköve 2000 volt, amikor a cég a szigorú szabályoknak megfelelve megjelent a Frankfurti Tőzsde technológiai szekciójában. 2005-ben az előző évhez képest 21%-os forgalomnövekedéssel 18,6 millió eurós árbevételt értek el, és ez a folyamat 2006-ban is folytatódott: tavaly 26%-os emelkedéssel 23,3 millió euró rekordbevételt könyveltek el.

Az update software AG árbevételének alakulása 2004-2006 között
 
Év

Árbevétel

(millió euró)
2004 15,3
2005 18,6
2006 23,3
2007 tervadat 28,0


A több mint 200 főt alkalmazó cég termékeinek 55 ország 900 vállalatánál, százezer fölötti felhasználója van, és 9 országban van képviselete – többek között Magyarországon.

Ügyfeleinek többsége olyan multinacionális közép- és nagyvállalat, ahol a felhasználók eredményesen kamatoztathatják az egységes struktúrájú és azonos szolgáltatásokat nyújtó, az adott ország nyelvére lokalizált CRM szoftvercsomagból származó előnyöket.

Az update nemzetközi referenciái között számos pénzügyi (FSI) szereplő van, pl. a Raiffeisen Bank, az American Express, a Sparkasse Bremen; a gyógyszeriparban a Pfizer, a Schering, a Roche és a Ratiopharm; a média területén az AxelSpringer (Bild); az ipari szektorban pedig a Daimler-Benz, a Bawag és a Rockwell. A cég egyik legfrissebb partnere a Canon, ahol hamarosan közel 2400 alkalmazott élvezheti az update ügyfélkapcsolati rendszerének előnyeit.

A 2004 novemberében alapított update software Magyarország Kft. folyamatosan építi partner- és ügyfélhálózatát. Üzleti partnerei között máris olyan jelentős cégek említhetők, mint a Synergon, a Scale, az FMC, az IQ Sys és a Hewlett-Packard. Legnagyobb hazai referenciái a HVB Bank, az MTI, az RTL Klub, a Bosch, a Junkers, a 3M, a HTCC-Invitel és a DuPont.

A budapesti iroda 2007-ben is folytatja dinamikus piacépítési tevékenységét: céljai között szerepel az update ismertségének további növelése, az elkötelezett és szakértői partnerhálózat kiszélesítése Magyarországon, valamint a regionális terjeszkedés előkészítése Bulgáriában, Romániában és a volt jugoszláv utódállamokban. Az új partnerek kiválasztásának egyik kiemelt szempontja, hogy a piacbővítési tervekben megcélzott országokban aktív üzleti kapcsolatokkal rendelkezzen az adott cég.

Az update gyorsuló növekedése és jelentős pénzügyi eredményei, valamint a magyarországi leányvállalat ideális elhelyezkedése együttesen lehetőséget teremtettek arra, hogy a budapesti iroda már a közeljövőben regionális hídfőállásként működhessen. Jelenlegi és jövőbeni partnereinkkel közösen nemcsak Magyarországon, hanem a térség többi országában is jelentős piaci részesedést szerezhetünk” – mondta el Rajkay Mátyás, az update magyarországi vezetője.

Elemzők szerint a 10 milliárd forint forgalmú magyarországi CRM-piac kétharmadát az ERP-rendszereket is alkalmazó nagyvállalatok és multinacionális cégek teszik ki. Az utóbbi időben azonban egyre több kis és közepes cég is felismeri, hogy egy hatékony CRM-megoldás bevezetése jelentősen növeli az ügyfelek elégedettségét, a naprakész kereskedelmi információk azonnali elérhetőségét, végeredményben pedig a vállalkozás hatékonyságát. A szakértők a következő években a CRM-szoftverek alkalmazása terén további, 10%-os emelkedésre számítanak.

Január 24-én sajtótájékoztatót tartott az Update Budapesten. Ezen Thomas Deutschmann, a cég vezérigazgatója, valamint a magyarországi leányvállalattól Rajkai Mátyás ügyvezető igazgató és György István kereskedelmi igazgató adott tájékoztatást a megjelenteknek. Néhány, a tájékoztatón elhangzott további információ: hazánkban a HVB Bank a legnagyobb - teljes magyar változatú - Update Seven CRM felhasználó; további nagyobb itthoni ügyfelek: MTI, 3M, Intel, RTL Klub. Négy fő fókuszterület, ahol a cég CRM rendszerével Magyarországon sikerekre tör: banki szektor, gyógyszeripar, média és a FMCG (Fast Moving Consumer Goods) területe. Magyarországon közel annyit tervez a cég 2007-ben fejlődni, mint amennyi a 2006-2005 között a globális növekedés volt (ez számításunk szerint kb. 15-16%). A jelenlegi hazai értékesítési partnerhálózat tagjai: FMC, Synergon, Sale, IQSys. A hazai ügyfelek száma mintegy 15. A magyar leányvállalat személyi állománya jelenleg 6 fő.



update.seven – a CRM-megoldás

A cég terméke, az update.seven elsősorban az erősen növekedő, többszintű szervezeti felépítéssel működő, 70-700 főt foglalkoztató közép- és nagyvállalkozások számára kínál kapcsolat-nyilvántartó megoldást. Az eredményességet az is biztosítja, hogy a szoftvercsomagot mindig az iparági igények szerint adaptálják a cég szakértői. Az update 6 vertikális szegmensben kínál megoldást: a pénzügy, a gyógyszeripar, az építő- és gépipar, az FMCG és a média területén.

A korábban marketing.manager-ként megismert CRM-szoftvercsomag új elnevezése azt is kifejezi, hogy a rendszer a kommunikációs csatornáktól függetlenül lefedi a vállalat és az ügyfelek közötti kapcsolat valamennyi szegmensét. A komplett megoldás szolgáltatásai kiterjednek a kereskedelmi, a marketing és az ügyfélszolgálat hatékony együttműködésnek támogatására. Mindhárom területnek szüksége van a hagyományos és elektronikus kommunikációs csatornákra (web, e-mail, telefon, levél, üzletkötő (field sales), partnerek, stb.). Az update.seven mindezeket együttesen képes kezelni, ugyanakkor integrálható a csoportmunka-szoftverekkel (Outlook, Lotus Notes, Groupwise).

Az update.seven egyaránt működik windowsos, webes környezetben, PDA-n vagy smartphone-on.
Kulcsszavak: CRM update software-hu

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59