Új Microsoft-termékek és szolgáltatások egész sora a CES-en

forrás Prim Online, 2007. január 9. 11:01
A 2007-es Las Vegas-i CES szórakoztatóelektronikai szakvásáron Bill Gates, a Microsoft elnöke és Robbie Bach, a Microsoft Szórakoztatóipari és Eszközök Divíziójának elnöke bemutatták a szoftveróriás összekapcsolt rendszerekre épülő újdonságait. Ezek jellemzője, hogy megalkotásukat a közösségépítés, a közös érdeklődésű barátokkal és családtagokkal történő információmegosztásra való törekvés ihlette.


Gates és Bach számos új terméket és szolgáltatást jelentett be: új, a Windows Vista által inspirált PC-ket, korábban soha nem látott Windows Vista funkciókat, IPTV-képes Xbox 360-as videojátékot és szórakoztató rendszert, valamint a Forddal elindult együttműködés eredményeit, amelyek az autókban is lehetővé teszik a digitális élményt. A vállalat emellett bemutatta a Microsoft Windows Home Servert is, amely központi eszköz lehet az otthoni digitális tartalmak tárolásához, védelméhez és eléréséhez.

Kevesebb mint egy hónappal a Windows és a 2007-es Microsoft Office rendszer fogyasztói bevezetése előtt PC-gyártók és rendszerépítők ezrei készülnek világszerte megjelentetni olyan új eszközöket, amelyeket a Microsoft vezető termékei, a Windows és az Office futtatására terveztek. Január 30-ra már több mint másfél millió eszköz működik majd Windows Vistával, és további 2000 termék rendelkezik a „Windows Vistára alkalmas” tanúsítvánnyal.

Nyitó előadásában Gates elsőként adott bepillantást számos Windows Vista funkció működésébe, és több új, tartalmakkal kapcsolatos partneri megállapodás létrejöttét is bejelentette. Ilyen újdonság többek között a Windows DreamScene, amely a Windows Ultimate extrái között szerepel, s amely a PC‑n megjelenő háttérképet alakítja át statikus képből egyéni igényekre szabott videóháttérré. Ilyen továbbá a Windows Media Centerben elérhető SportsLounge, amely a FOXSports.com‑mal együtt működik, s az élő televízióadást, a valós idejű eredményinformációkat és az online sportmédia élményét ötvözi, közelebb hozva a felhasználóhoz kedvenc sportját, csapatát és sportolóit. A Windows Vista prémium változatai is vadonatúj tartalmakat kínálnak. E tartalmak a Microsoft olyan meglévő és új partnereitől érkeznek, mint a Nickelodeon, a Showtime és a Starz.

Gates egy sor Windows Vistával működő új PC-t is bemutatott. Köztük egyaránt találhattunk innovatív megjelenésű asztali gépet és ultravékony hordozható modellt is. A január 30-án piacra lépő gépek sorából néhány példa:

  • A Windows Vista által inspirált HP TouchSmart PC, amely asztali környezetbe hozza a jól ismert és kényelmes érintőképernyős megoldást.  A PC gyors és egyszerű információelérési, kommunikációs és szórakoztató központként funkcionálhat mindenütt, ahol életünk zajlik: a konyhában és a nappaliban egyaránt.
  • A Toshiba Portege R400 mobil PC – amely szintén a Windows Vista által inspirált modell – gyors hozzáférést kínál e-mailjeinkhez és naptárunkhoz, köszönhetően az összekapcsolódást és a megjelenítést támogató innovatív megoldásainak, amelyek az Active Notifications programra és a Windows SideShow technológiára épülnek.
  • A Sony VAIO VGX-TP1 egyszerre stílusos PC és nagy teljesítményű szórakoztatóeszköz is, amellyel a felhasználók élőben vagy felvételről nézhetik kedvenc tv-műsorukat vagy szörfözhetnek a világhálón – s mindezt kanapéjukról, a távirányítót és a vezeték nélküli billentyűzetet használva tehetik.
  • A Medion UMPC ultra-mobil PC többféle adatbeviteli lehetőséget kínál: használható billentyűzettel, de tollal vagy érintéssel is. Tartalmazza az Origami Experience elnevezésű felhasználói interfészt, amely a szórakoztatást és a kommunikációt a Windows Vistát futtató legkisebb személyi számítógépekre optimalizálja.

Hála nagy teljesítményű grafikus funkcióinak, fejlett szülői kontrolleszközeinek, valamint a „Live” játék- és szórakoztató hálózattal való összekapcsolhatóságának, a Windows Vista várhatóan 200 millió szenvedélyes és alkalmi PC játékos figyelmét ragadja majd meg. Az új játékok, mint az Age of Conan: Hyborian Adventures és a Crysis, a DirectX 10 program lehetőségeit használják ki, és a bármely játékplatformon jelenleg elérhető legélethűbb vizuális élményt kínálják. A Microsoft a saját játékstúdiója által kifejlesztett Shadowrun és Halo 2 for Windows Vista játékokat is bemutatta, amelyek megjelenését számos további program is követi majd. Közös jellemzőjük, hogy a Windows Vistát használó játékosok az Xbox 360 révén a Live hálózaton keresztül összekapcsolódhatnak. Az alkalmi játékosok számára a Microsoft az UNO! nevű többplatformos játék működését demonstrálta: itt néhány játékos Windows vistás PC-n, míg mások Xbox 360-as konzolon keresztül kapcsolódtak be a játékba.

A Windows Vista és a 2007-es Office program fejlesztése a Microsoft és a felhasználók, partnerek közötti együttműködés eredménye. A két program béta verzióit több mint ötmillió példányban töltötték le, így elmondható, hogy tervezésükben több millió felhasználó működött közre világszerte – köztük az a 7 országban élő 50 család is, akik az Élet a Windows Vistával programban vettek részt.

Kulcsszavak: Vista CES

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

A tíz gigabites 5.5G-t használó innovatív eszközöket mutatott be Budapesten a Huawei

Már világszerte tesztelik az 5G sebességének tízszeresére képes 5.5G mobilhálózatokat, az ezeket használó eszközök várhatóan még az idén megjelennek a kereskedelmi forgalomban. 

2024. április 29. 19:48

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

A Zyxel Networks fokozza a kiberbiztonságot, hogy megfeleljen a NIS2 irányelvnek

Tekintettel a kiberfenyegetések növekvő gyakoriságára és összetettségére, az EU 2016 óta hatályos NIS-irányelve ma már nem felel meg mindezeknek. Az új iteráció, amely 2024. október 18-án lép életbe, lehetőséget kínál a kiberbiztonsági erőfeszítések fokozására. A Zyxel Networks, a biztonságos, mesterséges intelligencia és felhőalapú hálózati megoldások egyik vezető szolgáltatója olyan termékeket kínál, amelyek megfelelnek az NIS2 irányelv követelményeinek, és hatékony védelmet nyújtanak a fejlett támadásokkal szemben.

2024. április 27. 12:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55