A hűtlen iPod-osok Zune-ra váltanak

Genda Csongor Zoltán, 2006. november 2. 22:08
Nemrég nyilvánosságra hozott felmérési adatok szerint azon személyek nagy része, akik jelenleg iPod-dal rendelkeznek, nem maradnak hűek az Apple-höz, hanem mihelyst tehetik, Zune-ra váltanak.
Az ABI Research piackutató több mint ezerhétszáz amerikai fiatalt kérdezett meg, hogy a jövőben milyen zenelejátszót szeretnének vásárolni. Az eredmény igencsak meglepő, ugyanis az iPod-tulajdonosok 58%-a azt válaszolta, hogy következő készüléke a hamarosan debütáló Microsoft-Player lesz. Ezen személyeknek viszont csupán 15%-a jelentette ki kategórikusan, hogy a jövőben is ragaszkodik a jól bevált márkhoz. A más gyártók termékeit használók is hasonlóképpen vélekednek, vagyis ezek 59%-a gondolja úgy, hogy az elkövetkezendő 12 hónap során beszerez magának egy Zune-t.

A felmérés bebizonyította, hogy az iPod-tulajdonosok korántsem olyan hűségesek a számítógépgyártóhoz, mint a Mac-felhasználók. Steve Jobs korábban csak nevetett a Microsoft-terméken, ám ha az Apple médialejátszójával rendelkező tábor nagy része valóban átpártol a konkurenciához, akkor valószínűleg az arcára fagy majd a mosoly a vezérigazgatónak.
Kulcsszavak: iPod lejátszó

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50