IDC üzleti intelligencia konferencia: Ismerje fel ma a holnap lehetőségeit!

forrás Prim Online, 2006. október 4. 10:40
Magyarországon is sor került az IDC közép- kelet- európai roadshow-jára. A globális IT, távközlési és technológiai felhasználói piacok vezető információszolgáltató, tanácsadó és rendezvényszervező cége 2006. szeptember 26-án a nap mint nap új kapukat megnyitó üzleti intelligencia világával ismertette meg a konferencia mintegy 100, elsősorban az üzleti élet vezető résztvevőjét. A hagyományos üzleti intelligencia, évekkel ezelőtt még statikus információkkal látta el a vezetőket, ma már azonban dinamikus, döntéscentrikus, minden szinten hasznosítható eszközként hatékonyan és folyamatosan juttatja el az adatokat oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
A konferencia arany támogatójának, a Hyperionnak előadásában a cég bemutatta megoldásukat, mely lehetőséget ad a vállalatnál felgyűlt adatok összegyűjtésére, rendszerezésére és elemzésére, majd ezeket egységes, információgazdag felületen vállalatszerte elérhetővé téve a vállalat üzleti teljesítmény menedzselését könnyíti meg, teszi hatékonyabbá.

Thomas Giesecke, a Hyperion közép- és kelet-európai igazgatója szerint a magyarországi nagyvállalatok jelentős része már implementált különböző BI megoldásokat, ugyanakkor sokan közülük még mindig nehézkes, szigetszerű, nem biztonságos és komplex adatbázis-kezelő megoldásokon alapuló tervezési folyamatokkal dolgoznak. Véleménye szerint innen lehet továbblépni a széleskörű, átfogó üzleti teljesítménymenedzsment megoldások megvalósítása felé.

A haladó szemléletű szervezetek innovációs törekvéseik támogatására használják fel a döntéscentrikus BI rugalmasságát és gyorsaságát, méghozzá elsősorban az operatív működés területén. Az értékesítéstől és a logisztikától kezdve az általános stratégiai tervezésig, a BI lehetővé teszi a szervezet számára az üzleti teljesítmény folyamatos figyelését. Hozzásegíti a döntéshozókat a reális célok felállításához, a kiadások ésszerűsítéséhez és a nyereség növeléséhez – mindezt a különböző szabályzó hatóságok előírásainak teljesítése mellett. A BPM (Business Process Management) és BI alkalmazások a vállalattal együtt fejlődnek, a rátermett vezetők pedig a folyamatos fejlesztés és a hosszú távú eredményesség támogatásra is bevetik őket.

Az IDC Business Intelligence Roadshow egyedülálló áttekintést ad napjaink megoldásairól és a jövő lehetőségeiről. Magyarországi állomása sorra vette a legaktuálisabb témákat, többek között megismertette a hallgatóságot a jól teljesítő szervezetek ismérveivel, a vállalati teljesítménymenedzselés, a CPM alkalmazásával, az informatikai teljesítmény menedzselésével, az üzleti értékkel, a kockázatokkal és a megtérülés kérdéseivel.

Az IDC konferenciája az új technológiákba és megoldásokba stratégiai betekintést nyújtva segíti a résztvevőket üzleti teljesítményük javításában. Hozzájárul a nemzeti, páneurópai és nemzetközi előírások teljesítéséhez szükséges alapok mielőbbi megteremtéséhez.

Az IDC Business Intelligence CEE 2006 magyarországi állomására 2006. szeptember 26-án került sor. Az esemény szponzorai között olyan cégek találhatóak, mint a Hyperion, az Infor, az Informatica, az Exact Software, az ALG, a QPR és a Business Objects, valamint a SAS. Az esemény médiatámogatója a Computerworld és az IT-Business, kommunikációs partnere az Mmd Corporate, Public Relations & Public Affairs. További információt a konferenciasorozatról a www.idchungary.hu weboldalon talál.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36