Toshiba HD DVD író noteszgépekhez

Széll Zoltán, 2006. október 2. 13:10
A Toshiba noteszgépekhez egy lapos HD DVD meghajtót vezetett be. Az SD-L902A meghajtó képes írni a HD DVD, a szabványos DVD és a CD lemezeket. Az új optikai meghajtó mintái már kaphatók, sorozatgyártása decemberben kezdődik.
Az SD-L902A meghajtó kék-lézer diódát tartalmaz, amely ír és olvas HD-DVD-R lemezeket és támogatja a nagy sűrűségű HD DVD-ROM lemezeket, amelyek HD filmeket és videókat tartalmaznak. Az eszköz a szuper multi-meghajtók minden fejlett funkciójával rendelkezik, amelyet nagy teljesítménnyel kombináltak. Jellemzője a szabványos DVD és CD lemezek minden típusának nagy-sebességű olvasása és írása.

A mindössze 12,7mm magas SD-L902A meghajtó beépíthető még a lapos noteszgépekbe is. A HD DVD meghajtó fizikai struktúrája megengedi az optikai ’pick-up head’ (PUH) használatát egyetlen lencsével. Az eredmény: helytakarékos megoldás és egy olyan meghajtó, amely olvas és ír lemezeket a HD DVD-R korongoktól kezdve a HD DVD-R-ig, valamint a szabványos DVD és CD lemezekig.

A HD digitális média gyorsan mozog a tömegpiac irányába. A digitális TV állomások megkezdték az analóg műsorok helyettesítését digitális műsorokkal, mivel a felhasználók egyre több HDTV-t vásárolnak. Mind több és több személy használ digitális videót, amelyhez olyan platformra van szükség, amelynek segítségével elvégezhetik a szerkesztést és egyéb munkákat a felvett anyagon. A trend, hogy a PC-ket az ilyen irányú igények kielégítésére HD optikai meghajtók képességeivel kombinálják. A Toshiba az SD-L902A optikai meghajtót a gyorsan növekvő igények kielégítésére tervezte.

 A Toshiba az új meghajtót a Japánban október 3-a és 7.-e között megrendezésre kerülő ’CEATEC JAPAN’ kiállításon mutatja be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09