A kód neve: SAP

Vértes János Andor, 2006. szeptember 18. 11:35
A népszerű könyvre és filmre hajazó címmel kezdődött hétfő reggel reggel Tihanyban a háromnapos hagyományos SAP-konferencia, amely immár kilencedik alkalommal foglalja össze a partnerek és ügyfelek számára a népszerű vállalatirányítási rendszer termékújdonságait.
A termékinnovációt bemutató Tech Tour és World Tour szekciók mellett az informatika illetve az információs társadalom általánosabb kérdései is szóba kerültek a mai nyitónapon, ahol a plenáris ülésen Vahl Tamás, az SAP Magyarország ügyvezető igazgatója, Kóka János miniszter és dr Szabó István kriptológus tartották az úgynevezett keynote előadásokat.

- Mi a szerepe az innovációnak? - tette fel a kerdést Vahl Tamás. - A termékek között ma már nem túl jelentős az eltérés, az üzleti folyamatok válnak egyre komplexebbé, itt kell a rugalmasság, az alkalmazkodás, itt jelentkeznek a kihívások, és itt válik meghatározóvá az innováció is.

Kóka János - előadásában - nem tudott kitérni a miniszterelnök vasárnap nyilvánosságra került beszédének kommentálása elöl, már csak azért sem, mert fő mondandója, az állam innovatív képességének hiánya, szorosan kapcsolódott a témához. Kóka inspiratívnak nevezte, hogy a politika hazug, álszent, fullasztó világában megjelent egy olyan hang, amely szakítani kíván ezzel a nem épp követendő hagyománnyal, s így a rendszerváltás óta most elöször teremtődik alkalom arra, hogy kifelé induljon a politika ebből a posványból. A gazdasági és közlekedési miniszter előadásának témája is iránymeghatározó volt: az államnak nem azzal kell foglalkozni, hogy miképp avatkozzon be a folyamatokba, hanem azzal, hogy miképp tud okosan és méltányosan KIAVATKOZNI a vállalatok és az emberek életéből. Angol, ír és izlandi példákra hivatkozott a miniszter, amikor az állam méretének csökkentése gazdasági megerősödéssel párosult.
 
A kriptográfia nem csak a konferencia főcímének és a kordivatnak szellemében került a plenáris délelőttre, hanem azért is, mert a mai vállalatirányitás kulcskérdései közé tartozik a biztonság. Dr. Szabó István, a matematikai tudományok kandídátusa, nyilvánvalóan nem nyugtathatta meg hallgatóságát, mert száz százalékos biztonság nincs, ugyanakkor ráébresztette a jelenlévőket arra, hogy pusztán ezért nem szabad a biztonsági kérdéseket elhanyagolni, hiszen van elegendően nagy mértékű biztonság.

A konferencia a továbbiakban sem csupán a szűkebb szakmai témákkal kíván foglalkozni: kedd délelőttre várják Stumpf Istvánt, a Századvég Alapítvány elnökét és Szalay-Berzeviczy Attilát, a Budapesti Értéktőzsde elnökét. A szerdai zárónap keynote előadásait dr. Falus András bioinformatikus és Straub Elek, a Magyar Telekom elnök- vezérigazgatója tartják.
Kulcsszavak: SAP SAP-hu konferencia

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38