2000 munkahely veszélyben az Agfánál

MTI Sajtóadatbank, 2006. augusztus 25. 09:02
A belga Agfa digitális nyomtató- és diagnosztikai berendezésgyártó a második negyedévben létszámleépítést tervez, miközben csütörtökön jelentős eredményjavulásról számolt be.
A társaság a költségcsökkentés jegyében 2000 fős leépítést helyezett kilátásba, ez a cég munkaerő-állományának 15 százaléka. Eközben az üzemi eredmény 42,6 százalékkal 77 millió euróra emelkedett az év második negyedében 859 millió eurós árbevétel mellett. Az adózott eredmény 20 millió euróról 28 millióra nőtt.

A társaság idén júniusban jelentette be, hogy 2008-ig évi 250 millió eurót kíván megtakarítani, a leépítés ennek a része. A társaság 1999-es tőzsdei bevezetése óta folyamatos átalakuláson megy keresztül, ennek legjelentősebb állomása 2004-ben volt, amikor megvált hagyományos fotó üzletágától, s az analógról a digitális technikára tért át.
Kulcsszavak: Agfa

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Díjmentes Otthonfelújítási Program tanácsadást indít a Mapei

Az alprogram célja, hogy támogassa az érdeklődőket a felújítás megtervezésében, a pályázat sikeres benyújtásában és a felújítás zökkenőmentes kivitelezésében. A vállalat szerint van pozitív oldala annak, hogy eltolódik az új Otthonfelújítási Program indulásának határideje, mivel így több idő jut a felkészülésre. Érdemes kihasználni ezt a pár hetet a pályázat és a felújítás előkészítésére. A Mapei Kft. összegyűjtötte a legfontosabb teendőket.

2024. június 4. 18:59

Stratégiai együttműködést jelentett be az SAP és az Amazon Web Services

Az SAP AI Core és az Amazon Bedrock alapmodell szintű integrációja a vállalati ügyfelek számára egyszerűsíti a manuális folyamatokat és generatív AI-alapú betekintést kínál vállalati folyamataikba

2024. június 4. 14:35

A HONOR közzétette 2023-as ESG jelentését a Fenntartható Fejlődés Fórumán

A HONOR megrendezte a második HONOR ESG Fenntartható Fejlődési Fórumot a pekingi Palotamúzeum Jianfu Palotakertjében.  A rendezvényt olyan szervezetek támogatták, mint az ENSZ Ipari Fejlesztési Szervezetének (UNIDO) Befektetési és Technológiafejlesztési Irodája (ITPO), a Központi Szépművészeti Akadémia (CAFA) és a Kínai Körforgásos Gazdaság Szövetsége (CACE). Az eseményen diplomaták, nemzetközi szervezetek, ipari szövetségek, egyetemek és vállalkozások vettek részt, hogy a fenntarthatóságot átfogó módon vitassák meg.

2024. június 4. 13:02

K&H: kivárnak a cégek az innovációkkal

A kedvezőtlen gazdasági kilátások és a drága források miatt a magyar vállalatok kivárnak a termék- és szolgáltatásfejlesztéssel, inkább a meglévő ügyfélkörük megtartására, jobb kiszolgálására, valamint belső folyamataik hatékonyságának javítására törekszenek – derül ki a K&H innovációs index felméréséből.

2024. június 4. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47