Ballmer: készül a Microsoft iPod-rivális készüléke

Milkovits Gábor, 2006. március 30. 21:31
Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Fortune magazinnak nyilatkozva elmondta, hogy cége érdekelt egy hordozható zenelejátszó megjelentetésében, amely valószínűleg telefonos funkciókkal is rendelkezik majd.
Ballmer szerint öt éven belül nem valószínű, hogy az emberek két külön készüléket akarnak majd magukkal hordozni a telefonáláshoz és a zenehallgatáshoz. A piac emellett számtalan lehetőséget kínál a Microsoftnak arra, hogy új termékekkel jelenjen meg. A MS-vezér nem tért ki arra, hogy saját márkanévvel jegyzett, vagy pedig csak a cég szoftverével működő készülékeket várhatunk (mondjuk egy felturbózott zenelejátszó funkcióval ellátott Windows PDA-t vagy okostelefont). Rövidesen azonban erre is fény derülhet, ugyanis Steve Ballmer 12 hónapon belül bejelentést ígért a témában.

Az új Microsoft zenelejátszó/mobiltelefon könnyen lehet, hogy közvetlen versenyben lesz az Apple nemrég beharangozott hasonló készülékével, amely egyes sajtóértesülések szerint igen rövidesen várható. Ez ugyanakkor nem biztos, hogy egyértelműen hátrány, mivel így a rivális cégnek kell megbirkóznia egy újfajta termék bevezetésének nehézségeivel.
Kulcsszavak: Microsoft lejátszó zene

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05