Két magyarországi alapítványt támogat idén a Microsoft

forrás Prim Online, 2006. március 22. 14:48
Két magyarországi nonprofit szervezetet részesít idén támogatásban Korlátlan Lehetőségek (Unlimited Potential – UP) elnevezésű kezdeményezése keretében a Microsoft. A Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért – Tudásközpont 77 ezer dolláros, a Fogyatékosok Esélye Közalapítvány (FOKA) pedig 65 ezer dolláros pénzügyi juttatásban részesül, amelyen felül a Microsoft hasonló értékű szoftvercsomagokat is a két alapítvány rendelkezésére bocsát. (Összesen tehát a FOKA programja 162,720 dollár, a Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért „Tudásközpont” programja pedig 149,306 dollár szoftver és pénzadomány támogatásban részesült.)
A Microsoft 2003-ban hívta életre a Korlátlan Lehetőségek programot, amelynek keretében eddig összesen több mint 152 millió dollárt bocsátott a közösségi technológiai központok (Community Technology Learning Centers – CTLC-k) rendelkezésére készpénz illetve szoftverek formájában. A CTLC-k alapfokú technológiai készségfejlesztő és gyakorlati képzést nyújtanak világszerte a szolgáltatások szempontjából hátrányos helyzetű közösségeknek. A Microsoft az UP támogatások legutóbbi körével immár 95 országban 126 nonprofit szervezetet támogat a már meglévő programok bővítése vagy új közösségi technológiai központok megnyitása céljából.

Magyarországi szervezetek 2004-ben és 2005-ben is sikeresen pályáztak az UP-támogatásért, idén pedig két szervezetet tartottak érdemesnek a támogatásra. A Roma Esélyegyenlőség az Uniós Csatlakozásért –Tudásközpont elnevezésű projekt célja, hogy megkönnyítse a romák munkaerőpiacon történő elhelyezkedését. A Microsoft támogatásával az alapítvány hatékonyabb számítástechnikai oktatásban tudja a programban résztvevőket részesíteni. A projekt első részében a résztvevők alapfokú számítástechnikai képzésben részesülnek, rövid tréningsorozat keretében. A második részben a résztvevők távoktatásban készülnek a vizsgákra: Interneten megkapják a tananyagot, aminek megtekintéséhez ingyen használhatják a központban található számítógépeket. „Az Unlimited Potential program révén valóban eddig példa nélküli lehetőségek nyílnak meg a magyarországi romák felzárkóztatása előtt. Nem csupán a támogatás mértéke miatt jelentős a Microsoft segítsége, hanem amiatt is, hogy a szoftverek folyamatosan képesek megteremteni a tevékenységünk alapját” – mondta Axtom-Varga Gábor. a Tudásközpont projektvezetője.

Fogyatékosok Esélye Közalapítvány (FOKA) projektjének célja, hogy az intézményi források segítségével fejlesszék a fogyatékos emberek számítástechnikai tudását. A képzés lehetővé teszi a résztvevők számára, hogy egyéni időszükségleteik és igényeik szerint tanuljanak. A program során szerzett informatikai ismeret nagyban elősegítheti a fogyatékossággal élők elhelyezkedését a munkaerőpiacon, ezáltal növelve a társadalmi integráció esélyét. „A csúcstechnológiák révén megnyílt az esélye a fogyatékkal élőknek is, hogy megfelelő tevékenységet találjanak, azt folyamatosan végezzék és ezzel hasznos tagjaivá váljanak a társadalomnak” – mondta dr. Tausz Katalin, a FOKA elnöke.

„A technológiai képzés jótéteményei messze túlmutatnak az egyéneken, akik a központokban a kurzusokat látogatják: teljes családok, vállalkozások és közösségek szociális és gazdasági lehetőségeit javítják”
— mondta el Vityi Péter, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója. „Örülök, hogy anyavállalatunk idén is támogatásra méltónak talált két magyar pályázatot. Úgy vélem, mindkét kezdeményezés révén valóban azokhoz az emberekhez sikerül eljuttatnunk a technológiát, akik a lehető leginkább rászorulnak erre.”

Az UP program teljes körű ismertetése UP és a támogatásokat elnyertek felsorolása az alábbi internetes címen található meg: http://www.microsoft.com/mscorp/citizenship/overview/uprecipients.asp.
A Microsoft és a Budapesti Politechnikum Alapítvány a tavalyi pályázat kapcsán kiadott közös közleményét itt olvashatja: http://www.microsoft.com/hun/news/050322_hir02.mspx

Új AOC monitor 100 Hz-es frissítéssel és QHD felbontással

A kijelzőspecialista AOC büszkén mutatja be új, elegáns QHD modelljét, a B3 sorozat B2C monitorcsaládjának értékorientált kiegészítését. A 27 hüvelykes (68,6 cm) AOC Q27B3CF2 QHD felbontást (2560x1440) kínál otthoni és irodai környezetbe egyaránt, és elegáns dizájnnal ötvözi a funkcionális kiválóságot. Az olyan funkciók, mint a 100 Hz képfrissítési ráta, az USB-C csatlakoztathatóság (65 W Power Delivery tápellátással) és az Adaptive-Sync lehetővé teszik a produktív és kényelmes munkavégzést – mindezt rendkívül jó árazással kombinálva.

2024. május 23. 16:28

Drámai változás a Google Hírekben: Nem vehető fel több kiadvány

2024. április 25. napjától drámai változás lépett életbe a weboldal tulajdonosok számára. Az eddig megszokott módon már többé nem vehető fel új kiadvány a Google Hírek kiadói központba (a Google Publisher Center-be).

2024. május 23. 16:11

Öt vadonatúj okostelefonnal lép a magyar piacra a TECNO Mobile

Magyarországon öt új készülékkel debütált a világ legnagyobb mobilgyártói közé tartozó Transsion Holdings TECNO Mobile nevű okostelefon-márkája. A SPARK széria csúcsmodellje, a SPARK 20 Pro+ kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót, 120 hertzes ívelt AMOLED-képernyőt 108 megapixeles hátlapi és ledes villanóval támogatott 32 megapixeles szelfikamerát tartalmaz, mégsem kerül többe bruttó százezer forintnál.

2024. május 23. 14:36

Ezzel a fintech újdonsággal növelik bevételüket a webáruházak

Akár húsz százalékos extra forgalomnövekedést is generálhat a webshopokban a Magyarország vezető fintech cége által fejlesztett, egyedülálló, saját brandre szabható részletfizetési megoldás.

2024. május 23. 12:59

Már hazánkban is kapható a Huawei első négyzet alakú okosórája

Megérkezett Magyarországra a Huawei vadonatúj négyzet alakú, továbbfejlesztett egészségfigyelő- és sportfunkciókkal rendelkező okosórája, a HUAWEI WATCH FIT 3. Az eszköz a FIT-sorozat eddigi legvékonyabb és legkönnyebb tagja, az okosórában mutatkozik be a mozgásra ösztönző Okosjavaslatok funkció, valamint alvás közbeni légzésfigyelés funkcióval bővült a nyugodtabb alvás érdekében. Az Android- és iOS-kompatibilis WATCH FIT 3 egyetlen feltöltéssel akár 10 napos üzemidőt nyújt, mindössze 10 perces töltéssel pedig akár egy teljes napig használható.

2024. május 23. 11:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17