A Micron és az Intel új céget hoznak létre Nand flash memória gyártására

forrás Prim Online, 2005. november 22. 16:35
A Micron Technology és az Intel bejelentette, hogy új céget alapítanak a szórakoztatóelektronikai, hordozható tároló és kézi kommunikációs eszközökben felhasználandó NAND flash memóriák gyártására. Az új vállalat kizárólag a Micron és az Intel számára állít elő eszközöket. A cégalapítás törvényileg előírt adminisztratív kötelezettségeinek lezárultával a cég várhatóan az idei év végére alakul meg.
Az IM Flash Technologies névre hallgató vállalat az Intelnek és a Micronnak az egyre fontosabb és dinamikusan növekvő flash memória üzletágban elérendő sikeréhez szükséges gyártási technológiát, eszközöket és tapasztalatot egyesíti magában. Az új vállalat a Micronnak a NAND fejlesztése és a gyártóüzemek nagy hatékonysággal történő működtetése területén meglévő tapasztalatát ötvözi az Intel többszintű cellás technológiájával és a flash memória üzletágban meglévő innovációs tapasztalatával.

A vállalat létrehozása mellett az Intel és a Micron külön- külön is megállapodást kötött az Apple-lel arról, hogy az IM Flash Technologies által előállított NAND flash memóriák jelentős részét az Apple-nek szállítják majd. A megállapodás részeként az Apple 250 millió dolláros előleget fizet az Intelnek és a Micronnak.

Az Intel és a Micron külön- külön 1,2 milliárd dollár értékű készpénzt, kötvényeket és eszközöket visz be az IM Flash Technologies-be. Bizonyos feltételek bekövetkezte esetén a felek külön- külön 1,4 milliárd dollárt fektetnek be az elkövetkezendő három évben, és végre szándékoznak hajtani minden, a működés fejlődését elősegítő beruházást. A cég 51%-át birtokolja a Micron, míg 49%-a az Intel kezében van. A kezdeti fázisban a termelés Boise-ban (Idaho állam), Manassasban (Virginia állam) és Lehiben (Utah állam) folyik majd. Az új cég a Micron és az Intel folyamattechnológiai tapasztalatait fogja alkalmazni fejlett 72 nanométeres és 50 nanométeres technológiájához. A cég a tervek szerint 2006 elején kezdi meg a munkát.

Az új vállalat menedzsmentjét a korábban az Intel új-mexikói Fab 11 gyárát irányító Dave Baglee és a Micron manassas-i gyárának korábbi vezetője, Rod Morgan vezeti majd.

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egy új tévé színt visz a mindennapokba

Ma már nemcsak azért vásárolunk televíziót, mert a sugárzott műsorokat szeretnénk nézni, hanem mert a forradalmian új készülékek számtalan lenyűgöző funkcióval lettek ellátva. Hozzájárulnak ahhoz, hogy magasabb szintre emeljük a tévézés élményét.

2024. április 28. 22:16

Minden eddiginél több programmal várta az ELTE IK a Lányok Napjára ellátogató középiskolásokat

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 17:21

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50