Stratégiai üzletágrészeket vásárol az Ericsson a Marconitól

forrás Prim Online, 2005. október 25. 14:59
Az Ericsson megállapodásra jutott a Marconi Corporation plc-vel és megvásárolja a Marconi távközlési üzletágának azon részeit amelyek stratégiai fontosságúak az Ericsson számára.
Az Ericsson vezetékes hálózati üzletágának összekapcsolása a Marconi szélessávú hozzáférési ajánlataival és a Marconi hagyományosan kiváló, a legnagyobb vezetékes szolgáltatókkal fennálló kapcsolataival meg fogja erősíteni az Ericsson piaci helyzetét.

Az Ericsson által felvásárlandó vagyon a Marconi forgalmának közel 75 százalékát jelenti
:

A Marconi optikai hálózati üzletága
A Marconi szélessávú és vezetékes rádiós hozzáférési üzletágai
A Marconi softswitch (puha kapcsolási) üzletága
A Marconi adathálózati berendezései és szolgáltatási üzletága
A Marconi ide tartozó távközlési szolgáltató tevékenysége
A Marconi kereskedelmi védjegy, amelyhez kapcsolódik a márkanév és a védett ipari jogok

Az Ericsson hozzávetőlegesen SEK 16,8 milliárd (GBP 1,2 milliárd) összeget fizet a Marconi számára készpénzben az ügylet lezárultakor, amit bizonyos záró korrekciók még kis mértékben módosíthatnak. A felvásárlás révén nagyjából SEK 14.0 milliárd (GBP 1 milliárd) összeggel fog megnőni az értékesítés, ami semleges hatást jelent az Ericsson egy részvényre jutó értékére (EPS) 2006-ban, 2007-től pedig már pozíció hatást fog gyakorolni. Az Ericsson úgy véli, hogy idővel a megszerzett üzletágakban lehetőség lesz olyan működési profitot elérni, ami összhangban van az Ericsson vállalati átlagával.

A Marconi üzletágak kiválóan illenek az Ericsson tevékenységéhez. Az egyesített ügyfélbázis egy még átfogóbb megoldás-rendszerhez férhet majd hozzá, emellett a kibővült K+F képességek is az ő javukat szolgálják majd.  felvásárlás révén jelentős kereszt-értékesítési lehetőségek jönnek létre, az Ericsson portfoliójának köre pedig a mobilszolgáltatókra is ki fog terjedni.
Kulcsszavak: +céginfo Marconi Ericsson

A BASF a sikeres Ethernet-APL kísérletet követően az ABB-t választotta zöldmezős projektjeihez

A BASF első európai zöldmezős Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) projektjének részeként az ABB-t választotta az elosztott vezérlőrendszerekhez (DCS).

2024. május 14. 11:40

Krausz Ferenc Nobel-díjas fizikusnak ítélték idén a Neumann Professzori címet

Ismét magyar Nobel-díjas kapta a BME és a Neumann Társaság által alapított Neumann Professzori címet: Krausz Ferenc fizikus az ultragyors lézertudomány területén elért tudományos teljesítményéért részesült a kitüntetésben. A fizikus által megalapozott tudomány a mikrochipgyártástól kezdve a daganatos betegségek diagnosztizálásáig számos területen hozott forradalmi változást. A kitüntetésre május 11-én került sor a Műegyetem Ünnepi Szenátusi Ülésén, ahol a díjat a BME rektora és a Neumann Társaság elnöke adta át.

2024. május 14. 09:53

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

Egy neves szaklap másodszor díjazta a K&H innovációs tevékenységét

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36