Navisionre váltott a Metabo

Kovács Attila, 2005. augusztus 4. 10:56
Az elektromos kéziszerszámok világában ismert Metabo cég magyarországi képviselete korábbi, egyedi fejlesztésű rendszerét a Microsoft Navision integrált ERP-jére cserélte. A fejlesztést a MultiSoft Kft. alig egy hónap alatt hajtotta végre.
"A világviszonylatban és Magyarországon egyaránt dinamikusan terjeszkedő Metabo ERP rendszerének kiépítése egy nemzetközi lépés hazai vetülete volt" - mondta a bevezetésről Zoltay Katalin, a MultiSoft Navision tanácsadója. A moduláris rendszerből a cég most a pénzügy és számlázás modulokat vezette be. Az SQL szerveren futó alkalmazás illeszkedik a már meglévő logisztikai rendszerhez is, vagyis a korábbi beruházásokra fordított pénzek nem mentek veszendőbe.

A beruházás több okból is aktuális volt. Egyrészt a magyar jogszabályoknak mindenben megfelelő rendszerre volt a képviseletnek szüksége. Másrészt a vállalat külföldi tagjaival és anyavállalatával szoros kapcsolatot ápol, amihez az akadálytalan adatkommunikáció is hozzá tartozik, és amit igazán megnyugtatóan csak integrált rendszerrel lehet megvalósítani. Harmadik ok: a kiterjedt értékesítési hálózathoz már elengedhetetlen volt a kereskedelem folyamatának részletes, minden lépésre kiterjedő ellenőrzése.

A Metabo úgy keresett partnert az ERP bevezetéséhez, hogy választásában szempont volt a teljes körű szolgáltatás, a nagy gyakorlat és a gyorsaság. A MultiSoft mellett szólt még a fentieken kívül, hogy tavalyi projektjei révén elnyerte a Microsoft legeredményesebb hazai Navision partnere címet is. A rendszer ez év júliusában kezdett éles üzemben működni.
Kulcsszavak: ERP Navision Multisoft

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Compliance-szakemberi szerepben teszteli az AI-t a KPMG

A Joint Venture Szövetség (JVSZ) által rendezett Innovációra Magyar! konferencián számolt be a KPMG Magyarország munkatársa arról a kísérletükről, melynek keretében gépi tanulási modell fejlesztésével támogatták a vállalati anyagok feldolgozásának folyamatát. A vonatkozó szabályzatoknak való megfelelőség ellenőrzésére bevetett mesterséges intelligencia egyelőre nem helyettesíti a szakértői munkát, azonban jelentősen gyorsítja a folyamatot, 80% feletti hatékonyságú dokumentációs alapot hozva létre. Így a fennmaradó időben az emberi beavatkozás a nagy figyelmet igénylő, alaposabb elemzést tudja elvégezni.

2024. május 18. 13:59

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59